KıbrısManşetToplum

Sarıçizmeli: Yangın büyüyecek, içinde de yanacak olan yanacak ama bu plan geçecek!

Mehmetçik İmar Planın yürürlüğe girmesi için gönderilen amme enstrümanını K.K.T.C Resmi Gazetesi’nde yayınlatması gereken sayın başbakan Faiz Sucuoğlu bu konuda henüz bir adım atmış değil

 

Mehmetçik İmar Planı son halini alalı yaklaşık iki ay oluyor. Mehmetçik Belediye Meclisi’nin oybirliği kararı ve ilgili tüm paydaşların onayı ile Birleşik Kuruldan onay alan plan, Şehir Planlama Dairesi Müdürü sayın Türkmen Yiğitcan’ın 22 Şubat 2022 tarihli yazısı ile yayınlanmak üzere gönderilmişti.

Ancak planın yürürlüğe girmesi için gönderilen amme enstrümanını K.K.T.C Resmi Gazetesi’nde yayınlatması gereken sayın başbakan Faiz Sucuoğlu bu konuda henüz bir adım atmış değil. Üstelik şahsım ve konu ile ilgili tüm paydaşların ısrarına rağmen bu konuda çok da hevesli görülmüyor.

Memleket yangın yeri. Ama bu yangının yarattığı dumanın arkasına saklanıp da üzerinde 3 yılı aşkın emek verdiğimiz imar planımızın üstüne yatmayı aklından geçirmemesini ümit ederim.

Uzun zamandır sabırla ve sükunetle bekledim. Bu konuyu diyalog ve yasanın bir gereği olduğu için görev bilinciyle bitirilmesini bekledim. Görünen o ki maalesef ikisi de işe yaramayacak. Bu yüzden yeni bir süreç başlatma zamanı geldi sanırım. Yangın büyüyecek, içinde de yanacak olan yanacak ama bu plan geçecek!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu