ÇevreKıbrısManşetYaşam

Sarpten: “Ölü av hayvanı paylaşımı suçtur!”

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Av Yasası 15. Madde 4. Fıkra‘da belirtilen ifadeleri paylaştı: "Ölü av hayvanı paylaşımı suçtur"

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Av Yasası 15. Madde 4. Fıkra‘da belirtilen ifadeleri paylaşarak ölü av hayvanı paylaşımının suç olduğunu belirtti.

Sarpten paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 “ÖLÜ AV HAYVANI PAYLAŞIMI SUÇTUR!

Av Yasası 15. Madde 4. Fıkra‘da açıkça şu ifadeler yazmaktadır:

“Herkes, ölü bile olsa, av ve yaban hayvanlarına saygı göstermek zorundadır.

 Hiç kimse, bu Yasanın 16’ncı maddesinde belirtilen sınırlar içinde olsa dahi kanlı veya parçalanmış bir av hayvanının fotoğraf veya görüntüsünü, ayrıca bu Yasanın 16’ncı maddesinde her av günü için belirtilen sayının üzerinde ölü av hayvanı içeren bir fotoğraf veya görüntüyü kamuya açık bir şekilde, sosyal medya dahil hiçbir yayın organında, sergileyemez ve yayımlayamaz.”

Büyük avda yasal limit 1 tavsan, 5 kekliktir.

Buna rağmen, ilk av gününün ardından sosyal medya özellikle limit üstü ölü av hayvanı paylaşımlarından geçilmiyor.

Mücadele ediyorsunuz, bir yasaya olumlu bir madde eklemek için uğraş veriyorsunuz, meclis oy birliğiyle bu yasayı geçiriyor ama yetmiyor!

Yasalar uygulanmıyor, uygulanmak istenmiyor.

Bu ülkede en iyi yasayı yapsanız ne yazar.

Suç kapsamına giren her paylaşımı biz mi bulup bildireceğiz?

Polis ve diğer yetkililer neden işini yapmıyor?

Oysa, bilişim yasasından sonra suç olmayan beğenmediği paylaşımlar karşısında harekete geçen birimler şimdi neden uyuyor? Gerçi, şaşmamak lazım! İktidar partisinin genel kurul toplantısının bile av gününe göre belirlendiği bir ülkede av yasanın böyle bir maddesinin uygulanmasını beklemek de bizim saflığımız…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu