EkonomiGenelKıbrısManşet

“Satılan arazi binde yarım bile değil”

Yabancılara satılan mülklerle ilgili Meclis’te yaşanan tartışmaya yanıt veren Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur’dan çarpıcı tespit

“UYARILAR YERİNDE VE HAKLI”

“Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, katıldığı canlı yayında geçen yıl ülke genelinde satılan mülk sayısını açıkladı. Hasan Sungur, Safa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın, siyasilere yaptığı, “Emlakta kriz kapıda yangına benzin dökmeyin” uyarısının çok yerinde ve haklı bir uyarı olduğunu dile getirdi. Sözleşmeli satılan konut sayısıyla 1001.2 dönüm, tapudan satış yoluyla da 1163 dönüm arazi satıldığına dikkat çeken Sungur, “Adanın kuzeyinde 1 milyon 453 bin dönüm Kıbrıs Rum mülkiyeti bırakıldığı belirtiliyor. Dolayısıyla satılan arazi binde yarım bile değil” ifadelerini kullandı.

“EMLAKTA SATIŞLAR DURMAYA BAŞLADI”

Bazı siyasilerin tarım arazilerinin inşaata açıldığı eleştirilerine de tepki gösteren Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, “Esentepe ne zaman tarımın merkezi oldu? Ben Esentepe’de bir sera görmedim” dedi. “Yılsonuna kadar emlakta kriz yaşanacak” iddialarının da gerçek olmaya başladığını kaydeden Hasan Sungur, “Satışlar durdu. Satışların durmasında en büyük nedenlerden biri de devletin bu konutlardan yüzde 12 vergi istemesidir. Nereden çıktı bu yüzde 12? Buradan toplanan paralar nereye gitti? Bu konu Anayasa Mahkemesi’ne giderse mutlaka iptal olur” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu