GenelKıbrısManşetToplum

Satışlarda sıfıra düştük

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı İbrahim Akın, Döviz krizinin de gelmesi üzerine satışların tamamen sıfıra indiğini vurguladı.

GIYNIK ÖZEL-ŞÜKRÜ IRKIM

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı İbrahim Akın, “pandemi döneminden önce KDV’yi %20 den %5’e düşürmüştük ve bu hareket ile piyasa da ciddi bir hareketlilik sağlamıştık” dedi. Akın, “bakanlar kurulu da bize bu KDV olayını 3 aylığına geçirmişti, daha sonra bunu 2 kez daha yenileyebildik ancak pandemi geldikten sonra maalesef satışlar çok fazla olmadı” diye konuştu.

“AÇILDIKTAN BİR 15-20 GÜN SONRA SATIŞLARDA GİTTİKÇE AŞAĞIYA İNDİK”

4 Mayıs günü açıldıklarında ilk 15-20 gün boyunca satışlarında bir kayıp olmadıklarını belirten Akın, fakat daha sonra bu satışların gittikçe aşağıya indiğini belirtti. Akın, Araç kayıtta normalde günde 100-120 işlem yapılırken bugün günde 35-40 işlem yapıldığını söyledi. Yapılan 35-40 işlemin hepsinin de araba olmadığını söyleyen Akın, bu yapılan işlemlerin içinde motosiklet, kamyon ve iş araçları da olduğunu söyledi. Akın, “galeri sayısı 300’ü geçti ve dolayısıyla bugün yapılan 35-40 işlemi 300’e böldüğümüzde aslında bütün soruların cevabı ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

“ORTADA BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAYACAK HÜKÜMET YOK”

Akın, Döviz krizinin de gelmesi üzerine satışların tamamen sıfıra düştüklerini vurguladı. Hükümetten yaşadıkları sıkıntılar doğrultusunda beklentileri olduğunu söyleyen Akın, “fakat maalesef ortada beklentilerimizi karşılayacak bir hükümet yok” dedi. Akın, “en azından kuru 7 veya 8’e sabitlesinler ki bu satışları yapabilelim” diye konuştu. Akın, “bunlardan ilk önce karşımızda bir hükümet bulmamız gerekiyor ki bunları konuşup halledebilelim” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu