Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Satranç Şampiyonasına rekor katılım

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu’nun (KKSF) organize ettiği, Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunu yaptığı, 7-18 yaş çocukların yer aldığı, Yaş Birincilikleri Satranç Şampiyonası, 399 sporcunun yarışacağı rekor katılımla, Acapulco Hotel’de yapılan açılış seramonisi ile başladı

YAŞ BİRİNCİLİKLERİNDE 399 SATRANÇÇI
Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu’nun (KKSF) organize ettiği, Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunu yaptığı, 7-18 yaş çocukların yer aldığı, Yaş Birincilikleri Satranç Şampiyonası, 399 sporcunun yarışacağı rekor katılımla, Acapulco Hotel’de yapılan açılış seramonisi ile başladı.

TAŞKIN VE AKŞAHİN’DEN YAYGINLAŞMA VURGUSU
Açılışta konuşa yapan federasyon başkanı Dr. Mert Taşkın satrancın ülke çapında yaygınlaşması için yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirme yaptı. Türkiye İş Bankası Ülke Müdürü Serhan Akşahin banka olarak KKTC’de satrancın yayınlaşması için desteklerinin devam edeceği söyledi.

AÇILIŞ HAMLESİ CUMHURBAŞKANINDAN
Cumhurbaşkanı Ersin Tarar ise yaptığı konuşmada, rekor katılıma vurgu yaparak, çocuklarda zeka gelişimine büyük katkısı olan satrancın özellikle çocuklar arasında bu denli ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Turnuva açılışının ilk hamlesini Cumahurbaşkanı Ersin Tatar yaptı.

ŞAMPİYONLAR TÜRKİYE’DE MÜCADELE EDECEK
Turnuva 2-3 ve 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak ve yaşlarında şampiyon olan sporcular 2024 yılında Türkiye’de yapılacak olan yaş birinciliklerine yarışma hakkını kazanacaklar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu