GenelKıbrısManşetTürkiye

“Savaş alanı gibiydi”

Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmalarında insanüstü bir gayret sergileyen Sivil Savunma Teşkilatı ekibi, enkazda yaşananları, gözleri dolarak anlattı

“Otel enkazında mahsur kalan çocukları kurtarmaya yoğunlaştık ancak onları sağ çıkaramamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz”

“Profesyonel bir şekilde, duygularımızı geri plana atarak çalıştık ancak bu yaşanan durumda çok kolay değildi”
DEVRİM DEMİR

“HERKES ÜZGÜNDÜ…

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi sonrasında, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere araçlarıyla birlikte Adıyaman’a giden ilk Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Ekibi dün sabah Beşparmak Gemisiyle adaya geri döndü. Ekip, Girne Turizm Liman’ında törenle karşılandı. 24 kişilik, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibi yanında, Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekât Müdürlüğüne bağlı 25 kişilik bir ekip de aynı gemiyle ülkeye döndü. Gemiden inen ekibin oldukça üzgün oldukları gözlemlenirken, meslektaşları kahramanları çiçeklerle karşıladı.

DEHŞETİ YAŞADILAR…

Adıyaman’daki İsias Hotel enkazından 35 kişilik kafileyi kurtarma çalışmalarına büyük umutlarla giden ekip, GTMK kafilesine canlı olarak ulaşamasa da Adıyaman’daki bir çok enkaza müdahale edip onlarca hayat kurtardı. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Cemal Betmezoğlu ve Hüseyin Soybir, Taşucu Limanı’nda gemiden iner inmez enkaz bölgesine ulaşana kadar gördükleri karşısında dehşete düştüklerini anlattı. Her yerin savaş alanına döndüğünü kaydeden Betmezoğlu ve Soybir, “Bölgeye sanki atom bombası düşmüştü. Binalar birbirinin üzerine yıkıldı” dedi.

BETMEZOĞLU: İNSANLAR AÇ, ÜŞÜMÜŞ VE PERİŞANDI…

İsias Otel enkazı altında kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesini canlı olarak çıkarmak isteseler de enkazın buna izin vermediğini dile getiren Cemal Betmezoğlu, kafileye canlı olarak ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Betmezoğlu, deprem bölgesine ilk giden ekip olduklarını sabah saat 03.00 sıralarında yola çıktıklarını ve Adıyaman’a bir önce ulaşmak için dua ettiklerini kaydetti. “Yol boyunca gördüğümüz manzara savaş alanı gibiydi” şeklinde konuşan Betmezoğlu, “Yol boyu insanların çaresizliği gözüme çarptı. Aç, üşümüş ve çaresizdiler. Enkaz alanında bir yanda çocuklarımız olduğu için empati yapmaya çalıştık diğer yandan da onları sağ kurtarmak için mücadele ettik. Enkaz başında bekleyen aileler, çok üzgündü ve çocuklarını görmek istiyordu” sözleriyle yaşananları özetledi.

HÜSEYİN SOYBİR: ONLARI SAĞLIKLI GETİRMEK İSTERDİK…

Sivil Savunma olarak depremin hemen ardından bölgeye intikal ettiklerini anlatan Hüseyin Soybir, “Çok kötüydü. Kayıplarımız çok fazla” dedi. Adıyaman deprem bölgesinde herkesin çok üzgün olduğunu ifade eden Soybir, “Aileler ordaydı tek gailemiz çocuklarımıza sağlıklı ulaşmaktı ama olmadı çok üzgünüz. Enkaz başında bekleyen aileler ellerinden gelen yardımı yaptılar. Müdahale etmiş olduğumuz enkazların birinde iki küçük kardeşi kurtarmanın da onurunu da yaşadık” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu