DünyaManşet

Savaş başladı; Rusya Ukrayna’ya saldırıyor

Dünyanın haftalardır korkuyla beklediği haber bu sabah Rusya'nın başkenti Moskova'dan yayıldı, Vladimir Putin Ukrayna'ya savaş ilan etti.

Dünyanın haftalardır korkuyla beklediği haber bu sabah Rusya’nın başkenti Moskova’dan yayıldı, Vladimir Putin Ukrayna’ya savaş ilan etti. Rusya yalnızca Donbas’ta özel bir askeri operasyon yapıldığını savunsa da Ukrayna’nın her şehrine füze fırlattı, başkent Kiev’in de aralarında bulunduğu şehirlerde patlama sesleri duyuluyor.

10.16: Ukrayna İçişleri Bakanlığı en az 7 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı.

10.06: Ukrayna’da başkent Kiev ile birlikte toplam 6 kentten patlama haberi geldi.

10.05 : Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’ya Ukrayna’daki askeri faaliyetleri bir an önce durdurması çağrısı yaptı ve Kiev yönetiminin yanında olduklarını yineledi.

10.05 : Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, dünyadaki Ukrayna vatandaşlarına seslendiği paylaşımda, “Putin’in işgali ile ilgili gerçekleri ülkelerinizde anlatın” dedi.

10.00 : Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, işgale girişen Putin’in ülkesini yok etmek istediğini söyledi. Zelenskiy, dünya liderlerine çoktan Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulanması yönünde çağrı yaptığını, söz konusu yaptırımların doğrudan Putin’e karşı olmasını da talep etti.

09.50 : İçişleri Bakanlığı, Rus bombardımanlarının Ukrayna geneline yayıldığını bildiriyor. Kiev bölgesinde bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

09.48: Belarus lideri Lukaşenko, ordu kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenledi

09.46: Ukrayna’daki ayrılıkçı Luhanks yönetimi, Ukrayna’ya karşı saldırı başlattıklarını duyurdu.

09.44: Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı ‘Bombardımanlar Ukrayna geneline yayılmış durumda, Kiev Bölgesi’nde 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı’ dedi.

09.18: Ukrayna lideri, dünyanın ‘Rusya’yı barışa zorlaması gerektiğini’ söyledi

09.16: Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Luhansk’ta Melovoe ve Gorodişe köylerinin Rus askeri birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

09.09: Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna hava savunma sistemlerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

09.04: Rusya, Ukrayna’nın Rus uçaklarını düşürdüğü iddiasını yalanladı

08.48: Ukrayna, ülkenin doğusunda Rusya’ya ait 5 uçağı ve 1 helikopteri düşürüldüğünü duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu