EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Savaş Toksöz, krizin bedelini herkesin ödemesi gerektiğini savundu

Paylaşımında hükümeti eleştirerek sağlık yönetimi ile ekonomi yönetimi arasındaki dengenin bozulduğunu savunan Toksöz, diğer yandan alınacak önlemlerin kimseyi çaresiz bırakmaması yönünden çağrıda bulundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Halkın Partisi Genel Kordinatörü Savaş Toksöz sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında hükümeti eleştirerek sağlık yönetimi ile ekonomi yönetimi arasındaki dengenin bozulduğunu savunan Toksöz, diğer yandan alınacak önlemlerin kimseyi çaresiz bırakmaması yönünden çağrıda bulundu.

Toksöz’ün sosyal medya paylaşımının tamamı ise şu şekilde:

“Hükümet ilk günden sağlık yönetimi ile ekonomi yönetimi arasındaki dengeyi kaçırmışsa benziyor.
Hade ilk kapanmada 3-5 kenarda vardı ki insanlar onu yedi. Peki şimdi ne olacak? Kasa tam takır kuru bakır.
Sağlık üst kurulunun aldığı kararlarla ekonomik aktivite iyiden durma noktasına gelecek. İnsanların sadece dışarı çıkmaması değil dışarı çıkmayacak olmasından ötürü uruba ve potin almayacak olması da önemli.
Ha şimdi canımızdan önemli mi? Asla değil.
Hükümeti yerden yere vuralım da rahatlayalım mı? Asla yapmayalım. Aksine yapıcı olalım, yol gösterelim.
Hükümet çok acil bir biçimde toplam geliri 6000 TL’den aşağıda kalanlara marketlerden 1500 TL’lik alışveriş desteği sağlasın. Bunu vergiden düşsün ya da 6 ay sonra ödeme yapacak şekilde düzenlesin.
Dükkanını kapattığı insanlara merkez bankasında biriken paradan ya da kalkınmadan 100000 TL’ye kadar 0 faizle 2 yıl geri ödemesiz can suyu sağlasın.
Eğer bu imkanlar yoksa ülkede yaşanan olağanüstü durumu dikkate alarak eldeki kaynaklarını ülke şartlarını dikkate alarak toplumun farklı kesimleri arasında yeniden bölüştürsün.
Bu krizin bedelini herkes ödemeli… birimiz ekşi mayalı ekmek yaparken diğeri aç yatmamalı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu