KıbrısManşet

“Seçilirsem Güney’e geçmeyeceğim”

Cumhurbaşkanı adayı Arıklı katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Yeniden Doğuş Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan ‘Basın Odası’ programına konuk oldu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“INTERPOL’DE DOSYAM VAR”

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde federasyon görüşmeyeceğini söyleyen tek aday olduğunu söyleyen Arıklı, bir başka soru üzerine ise Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ise Güney Kıbrıs’a geçmeyeceğini belirtti. “Derinya olaylarından dolayı Rumların beni İnterpol’e verdiğini biliyorum. Bundan dolayı Güney’e geçmeyeceğim. Hakkımda açılan dosyanın kapanmadığını biliyorum. Başıma ne geleceğini bilmiyorum. Bu nedenle Güney’e geçmeyi düşünmüyorum” diye konuştu.

Erhan Arıklı Niyazi Kızılyürek’in vatandaş olupolmadığı yönünde Mecliste yaptığı konuşmanın anımsatılması üzerine ise Kızılyürek vatandaş olmuşsa mutlaka dava açacağını kaydetti. Arıklı Niyazi Kızılyürek’in sürekli olarak YDP’yi ayrılıkçı ve Kıbrıslı düşmanı olarak gösterdiğini iddia ettiği konuşmasında, “Kızılyürek 2017’de KKTC vatandaşlığı aldı. Kapılar 2003’de açıldı. Neden 14 sene bekledi? AKEL adayı olarak kampanya yapmak için mi? Soruyorum çünkü, Kızılyürek, Avrupa’da görev yaptığı alanda, beni ve partimi şikayet ediyor. YDP’yi, Türkiye’nin KKTC’yi asimile etme aracı olarak gösteriyor. Ayrılıkçı diyor, Kıbrıslılara düşman gibi göstererek suçluyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ HOŞ DEĞİL”

Türkiye ile ilişkiler konusundaki bir soruya karşılık Arıklı, Kıbrıs Türk halkının artık kendi kendini yönetecek bir halk olarak ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin zaman zaman KKTC’ye müdahale ettiğini belirten Erhan Arıklı bunun tasvip edilecek yanı olmadığını ifade etti. Arıklı “1974’den sonra KKTC’deki siyasetçiler Türkiye’yi müdahaleler için davet etti. Bu da zaman içerisinde hoş karşılanmamaya başlandı. Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yöneten bir halk olarak ortaya çıkması gerektiğine inanıyorum. Ama biz sürekli birilerini müdahale etmesi için davet ediyoruz. Sürekli müdahaleler karşısında da kimin işine geliyorsa ona göre tavır sergiliyoruz. Bu hoş bir şey değil” şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine ise Erhan Arıklı, Mustafa Akıncı’nın ikinci tura kalması halinde karşısında kim varsa tüm gücü ile Akıncı’nın rakibini destekleyeceğini de belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu