GenelKıbrısManşetSiyaset

Seçim bitti, UBP kaynamaya başladı

MİNE İÇSEL

25 Haziran Pazar günü yapılan milletvekilliği ara seçimini kaybeden UBP’de sular bulanık!

 “ADAY DEĞİL, PARTİ KAYBETTİ”

 Ülkede 25 Haziran Pazar günü yapılan milletvekilliği ara seçimini kaybeden Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) parti yönetimine hoşnutsuzluk giderek artıyor. Ülkenin sevilen iş adamlarından Ali Başman ile seçime giren UBP, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne karşı kaybederken, parti içinde, “Seçimi adayın değil, parti üst yönetimin kaybettiği” konuşuluyor. Yüksek sesle konuşanlardan biri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, UBP’lilerin, partinin yapılanmasının tabandan tepki aldığını söyledi.

“DÜZELMEZSEN GENEL SEÇİMDE DE”

 Hasan Taçoy, dün katıldığı bir programda seçim sonuçlarını değerlendirirken, partisi adına üzücü bir durum oluştuğunu söylerken, önemli mesajlar veren ve mutlaka okunması gereken bir seçim sonucunun ortaya çıktığının altını çizdi. UBP’lilerin sandığa gitmediğinin ortada olduğuna dikkat çeken Taçoy, partilinin neden sandığa gitmediğinin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. “Partili bizden şikayetçi, bunu kabul etmek lazım” diyen Taçoy, “Düzelmezsen Genel Seçimlerde de aynısı olur mesajı verildi” dedi.

“KURULTAY” DEDİ

 Kurultay konusuna da değinen Hasan Taçoy şu ifadeleri kullandı: “Partili kurultay konusunda çok kızgındır. Partilinin kendi içerisindeki hiyerarşiyi oluşturabilmesi lazım. Son iki genel başkanda olaylar farklı yaşandı. Partililer tepki gösterdi; ‘demokrasiden kaçıyorsunuz’ dedi. Kurultaylar parti içerisindeki mekanizmayı düzenler. İlk önce parti içinde bu tartışmanın yapılması lazım. UBP demokrasiyi seven bir partidir. Demokrasiden kimsenin korkmaması lazım. Kurultay iki yılda bir yapılır, tüzüğümüze göre Kasım ayında yapılması gerekir.”

“ATANAN BİR GENEL BAŞKAN”

 Ali Başman’ın seçim çalışmaları çerçevesinde hatırı sayılır bir performans gösterdiğini, partililerin de Başman’ı başarılı gördüğünü söyleyen Taçoy, şanssızlığının partililerin kızgınlığı olduğunu anlattı. Taçoy şöyle devam etti: “Bazı şeyleri iyi kıyaslamak gerekir. O seçim ruhunu heyecanı yakalayabildik mi hayır. Bunun nedeni de şikayetler. Atanan bir Genel Başkan şikâyeti var, hükümetten, birçok pozisyondan şikâyetler var. Ali Başman siyasi yaşamına devam ederse kazanır, UBP vefalıdır. Parti kızgınlığını aşamadı. Sonuçlar bu yüzden böyle oldu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu