DünyaGenelManşet

Seçim için her şeyi göze aldı: Vurulursam kazanırım

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump son zamanlarda gündemden düşmüyor. 'Sus payı' davasında tutuklanacağını öne süren Trump'ın böyle bir isteği olduğu iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Başkanı Donald Trump’ın başı davalarla belada. Son olarak Stormy Daniels’a yapılan ‘sus payı’ ödemesi hakkında davası görülen Trump, kendisinin tutuklanacağını iddia etti ve ülkeyi karıştırmayı başardı. Daniels’in, Trump’ın başkanlık yarışına girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce 130 bin dolarlık sus payı aldığı iddia edildi ve Trump da bu hafta gözaltına alınabileceğini söyledi.

İddia ettiği üzere salı günü gözaltına alınmayan Trump’ın yakın çevresinden gelen iddiaları ise ağızları açık bıraktı. Trump’a yakın kaynaklar, ‘kelepçelenme isteği’ içerisinde olduğunu öne sürdü. Mahkemeye götürülürken kelepçelenmek istediğini yakın çevresine söyleyen Trump’ın danışmanları ise bu konuda ciddi olup olmadığını anlayamadığını belirtti.

Donald Trump’ın amacının kelepçeli görüntü vererek 2024 seçimleri öncesinde seçmen kitlesini hareketlendirmek istediği düşünülüyor. Trump’ın yargı sürecinin adil olmadığını söyleyerek bu şekilde poz vererek sürecin yüzü olmayı amaçladığı da iddialar arasında.

”VURULURSAM SEÇİMİ KAZANIRIM”

Trump’ın kurmaylarının ABD’nin eski başkanına, “Kendiniz teslim olun” önerisinde bulunduğu da belirtilirken Trump’ın ise bu talebi reddettiği ve Gizli Servis’ten de koruma talep etmeyeceği açıklandı. Trump’ın yakınlarına, “Eğer biri beni vurursa ben de şehit olabilirim. Eğer vurulursam 2024’teki seçimleri büyük ihtimalle kazanırım” dediği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu