GenelManşetTürkiye

Seçim yarışı nefes nefese

Türkiye’deki 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne 19 gün kaldı

ÜLKE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

Türkiye’de her seçim çok kritik olarak görülür. Ancak hem Türkiye’de hem de başta KKTC olmak üzere dış ülkelerde seçimle ilgilenen herkes, “14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi”ni ülke tarihinin en önemli seçimi olarak değerlendiriyor. 31 Mart’ta resmi propaganda döneminin başlamasıyla birlikte adaylar ve partiler meydanlara inerken, anket şirketleri de ardı ardına kamuoyu yoklamaları yayınlamaya devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU-ERDOĞAN ÇEKİŞMESİ

14 Mayıs seçimlerinde özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi ön plana çıkıyor. Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan; Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce ile ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan yarışıyor. Ancak, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu diğer iki adaydan açık ara çok önde. Nisan ayındaki kamuoyu yoklamalarının tümünde de bu durum açıkça görülüyor.

* Euronews’un konuyla ilgili haberine göre, Gezici’nin 1-2 Nisan’da yaptığı ankette Kılıçdaroğlu %53.4 oy alırken Erdoğan %43.2’de kalıyor. Muharrem İnce %2.1; Sinan Oğan ise %1.3 oy alıyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu %55.2’de; Erdoğan %44.8’de görülüyor.

* Metropoll’ün Nisan ayındaki anketinde Kılıçdaoğlu %42.6; Erdoğan %41.1 oy alıyor. Bu ankette İnce’nin oyu %5; Oğan’ın oyu ise %2.2. Ancak, bu anket kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçları yansıtıyor. ORC’nin Nisan anketinde Kılıçdaroğlu %48.9; Erdoğan %41.5; İnce %7.2; Oğan da %2.4 düzeyinde görülüyor.

* MAK Danışmanlık’ın Nisan anketinde de Kılıçdaroğlu %47; Erdoğan ise %42 oy alıyor. Aralarında İnce’nin de olduğu “diğerleri”nin oyu %3 düzeyinde. Bu ankette kararsız seçmenin oranı %8 seviyesinde görülürken, kararsızların büyük oranda HDP seçmeni olduğu yorumu yapılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu