KıbrısManşet

“Seçimlere kadar idare etme çabası. Basiretsizler!”

Özdenefe, sosyal medya hesabından adeta isyan ederek, 3 günlük bir istisna getirilmesi izahının tatmin edici olmadığını ifade

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, sosyal medya hesabından adeta isyan ederek, hükümetin durumu seçimlere kadar idare edecek kararlar ürettiklerini vurguladı.

Karantina koşullarının her ne kadar geç kalınsa da yeniden değerlendirilmesinin ardından 3 günlük bir istisna getirilmesi izahının tatmin edici olmadığını ifade eden Özdenefe, hükümet ortaklarının birbirlerine nispet yaptıklarını kaydetti.

Özdenefe, hükümetin elinde pandemiyi yönetmek için 6 aylık bir süre varken hiçbir şey yapmadıklarını vurgulayarak, şunları aktardı:

“Karantina uygulamasına geçilip geçilmemesi, geçilecekse kriterlerin ne olması gerektiği ve salgının kontrol altına alınması için gereken ek önlemlerin ne olacağı başta uzmanların ve üst kurulun değerlendireceği ve üzerinde tavsiyelerde bulunacağı hususlar. Ülkenin içine sürüklendiği koşullarda bu değerlendirmenin ivedilikle yeniden yapılması muhakkak ki gerekli ve önemliydi. Lakin, karantina kararı alındıktan sonra açıklandığı şekilde 3 günlük bir istisna getirilmesinin izahı tatmin edici değil. Tatmin edici olmamasının ötesinde bu sürenin kontrol ve takibinin yapılması pratikte de mümkün değil. Küçük ortak ‘ben demiştim zaten’ deyip muhalefetteymiş gibi davranıyor. Yetmiyor muhalefetin yapmaya tenezzül etmediğini yapıyor, fırsatçılıkla ‘temiz’ görünmeye çalışıyor. Bakanlar kurulu kararları açıklanıyor ama Bakanlar Kurulu sözcüsü sosyal medya üzerinden ayrı açıklama yapıyor. Büyük ortak ise ekranlar önünde Bakanlar Kurulu kararı açıklama kisvesi altında halka ilişkiler kampanyası yürütüyor. Ortaklar birbirine nispet yapıyor, halk endişe ve akıl karışıklığıyla izliyor. Baş Muhaceret Memuru olan İçişleri Bakanı meydanda yok. Üç gün meselesi nasıl denetlenecek bilen yok. İçişleri’nin eline mevcut kaosu kontrol altına almak, ülkeye giriş-çıkışları sıkı bir şekilde denetlemek, adres, maddi olanak vb. koşulları sorgulamak için 6 aylık bir fırsat geçiyor. Peki bu sürede ne yapılıyor; koca bir hiç! Varsa yoksa seçimlere kadar durumu idare etme çabası. Basiretsizler sizi!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu