KıbrısManşetSiyaset

Seçmen yapısı değiştikçe değişiyor

Bu süreç içinde liderlik özelliğine sahip olan, şeffaflıktan yana tavır koyan, kaynak yaratma becerisini gösteren  ve geçmiş yaşamında ortaya koyacağı referansların somut bir şekilde görünmesini sağlayan, temsil ettiği siyasi görüşün toplumsal duruşu, ahlakı ve gailesi içinde olanlarla, insanlara hayal satarak rant elde etmeye çalışanları çok iyi ayırt etmek durumundayız

Ülke koşullarının olumsuz etkisi  ve belirsizliklerden mütevellit her yaş grubundan birçok insanımız göç etmektedir veya göç etmenin yollarını aramaktadır.. Kıbrıslıların şu veyahut bu nedenlerden ötürü az sayıda çocuk yapmayı tercih ettikleri ülkemizin bilinen bir gerçeğidir. Ve fakat bu toplumsal özelliğe rağmen nüfus ve seçmen sayımızın sürekli arttığını görüyoruz.

Bilindiği üzere siyasetle uğraşan kişiler potansiyel seçmen olarak gördükleri kişileri  kendi ideolojilerini desteklemeye çağırırlar. Onları ikna etmek için projeler, reformlar sunarlar. Yani bu çerçevede dayanak sunarlar zira  bir seçimi kazanmanın yolunu böyle görürler.

Bize gelince, bizim siyasiler ülkemizin kuzey yarısında örf adet ve kültürümüze yabancılaşan seçmen yapısının ideolojisine uygun olarak yapılan siyasetin  seçim kazandırdığını görüyoruz.

Dolayısıyla bu eksende kabul edilen siyasi anlayış hedef olarak önüne koyduğu seçim kazanma isteğini gerçekleştirmek için çoğu zaman kendi duruşuna, ilke ve dünya görüşüne uymayan, kısaca kendini ile çelişen, kendine tamamen yabancı olan biri haline dönüşüyor ve seçim kazanmak uğruna inandığı birçok değeri hasıraltı ediyor. Bunu hepimiz birçok kez farklı seçimlerde deneyimledik, dolayısıyla bu tür yaklaşımların yabancısı değiliz hiçbirimiz.

Şimdi önümüzde yeni bir seçim var.

Yerel seçimler.

Bunu vatan millet eksenine çekenler de var, en iyi biz yaparız, en iyi biz yönetiriz diyenler de.. Nitekim her seçimde olduğu gibi  bu seçimde de son noktayı halk koyacak. Şunun şurasında bir elin parmakları ile sayılan günler kaldı.

Dolayısıyla ayakları yere basan gerçekçi projeler sunan her aday bu aşamada kıymetlidir. Ve fakat bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında gerçekçi durması çok büyük öneme haizdir. Bu süreç içinde liderlik özelliğine sahip olan, şeffaflıktan yana tavır koyan, kaynak yaratma becerisini gösteren  ve geçmiş yaşamında ortaya koyacağı referansların somut bir şekilde görünmesini sağlayan, temsil ettiği siyasi görüşün toplumsal duruşu, ahlakı ve gailesi içinde olanlarla, insanlara hayal satarak rant elde etmeye çalışanları çok iyi ayırt etmek durumundayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu