KıbrısManşetSiyaset

Seçmenin verdiği mesaj net

Bugün sol değerleri benimsemiş partilerin kendi aralarında işbirliği alanlarını genişletmesinde büyük fayda vardır. Zira burada anlaşılması gereken konu şudur; bugün üç aşağı beş yukarı aynı değerler üzerinden politika yapan sol partilerin ortak paydaları çoğaltarak birlikte hareket alanı yaratmak yerine, bölünerek, birbirini rencide ederek bir seçime gidilmesi halinde başarı sağlanması çok da mümkün görünmüyor

Yaşadığımız süreçlerde gördük ki, sağ siyasi oluşumlar her zaman bir dayanışma içinde olup bunu örgütlü hale getirip öyle hareket alanı belirliyolar kendilerine, bundan mütevellit de özünde  sağ düşünce barından siyasi partiler güçleniyor.

Peki sol partilerde durum nedir?

Çok üzgünüm ama akıl almaz bir şekilde sol düşünce birçok ortak değeri teneffüs etse de sürekli bir didişme içinde olup birbirlerini rencide etmek suretiyle, aralarına gereksiz nifaklar sokarak bölünüyorlar ve yalnızlaşıyorlar.

Dolayısıyla girdikleri her seçimde sırf bu nedenlerle  sağ partilerin sol partilere nazaran  avantajlı bir başlangıç yapmaları kaçınılmaz oluyor. Bunu şu şekilde özetlersek, sağ partiler bölündükçe kendi aralarında ortak cepheler kurarak güçlenirlerken, sol partiler bölündükçe aralarındaki ayrılık derinleşiyor. Üstelik birçok ortak  sol değerlere rağmen..

Malum son seçim Cumhurbaşkanlığı seçimiydi..

Ve bu seçimde sol seçmenin  çok net  ve açık bir mesajı vardı sol değerleri benimsemiş siyasi partilere.. Fakat o günden bu güne belli ki bu mesaj sol partilerde yeterince algılanmadı ya da bu görmezden gelindi. Şimdi ufukta erken genel seçim görünüyor, akabinde ise yerel seçimler var.

İçinde bulunduğumuz süreci de dikkate alırsak sağ ve sol partilerde toplumsal ihtiyaç haline gelen güç birliği ve ortak akıl, sonrası oluşan işbirliklerinde toplumsal mutabakata varan birliktelik ile bugün içinde bulunduğumuz birçok sıkıntının giderilmesine olanak sağlamak için  seçmen de sandıklara giderek tercihini yapacak..

Bugün sol değerleri benimsemiş partilerin kendi aralarında işbirliği alanlarını genişletmesinde büyük fayda vardır. Zira burada anlaşılması gereken konu şudur; bugün üç aşağı beş yukarı aynı değerler üzerinden politika yapan sol partilerin ortak paydaları çoğaltarak birlikte hareket alanı yaratmak yerine, bölünerek, birbirini rencide ederek bir seçime gidilmesi halinde başarı sağlanması çok da mümkün görünmüyor.

Bu da tabi sağ partilerin işine yarayacak bir fırsatı ortaya çıkarıyor ki neredeyse bunu her seçim dönemi yaşıyoruz. Sağ partiler ne kadar birbirlerine öfkeli olurlarsa olsunlar tokmak davula vurduğu zaman sağ partiler kendi inandıkları değerler üzerinden ortak paydalarını öne çıkararak işbirliği yapıyorlar.

Bunu hep gördük.

Fakat sol partilerde aynı şeyi söylemek mümkün değil. Dolayısıyla sol değerlere inanan ve sol partilerde sorumluluk üstlenen, görev alan, yetkili olan  herkesin buna katkı sağlaması toplumsal bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu