KıbrısManşet

Sedat Aktaş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Girne’de meydana gelen soygun, darp, alıkoyma suçlarıyla ilgili tutuklanan Sedat Aktaş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne’de meydana gelen soygun, darp, alıkoyma suçlarıyla ilgili tutuklanan Sedat Aktaş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgilişahadet veren Girne Adli Şube’de görevli Müfettiş Umut Demir, olayla ilgili olguları aktardı.

Demir, 7 Ekim 2021 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede yaşanan olayda aranmakta olan bir yetkilinin ofisi içerisinde Turgut Katırcı’nın yüzüne ve karnına yumruk vurup, “Keserim seni benim paramı vereceksin”diyerek, tehdit ettiğini söyledi.

Müfettiş Demir, akabinde güvenlik şefi Aktaş’ın diğer aranan casino müdürünün talimatı üzerine iki kişiyle birlikteTurgut Katırcı’yı yanına alıp kendisine ait araçla, Katırcı’nın aracının park edildiği yere gittiğini söyledi.

Demir, zanlının ve yanındaki iki aranan şahsın Katırcı’ya ait BMW marka aracı aldıklarını, daha sonra bir tasdik memuruna gittiklerini ifade etti.

Müfettiş Umut Demir, zanlının T.G. isimli şahıs vekil olacak şekilde, Katırcı’yavekaletname imzalattığını söyledi.

Polis, zanlının daha sonra Katırcı’yı otele geri götürdüğünü, cep telefonunu alıp, bankacılık işlemiyle onun hesabından 16 bin 400 lirayı birçok aktardığını belirtti.

Polis, zanlının ayrıca Katırcı’ya her biri 10 bin dolar tutarında 14 senet imzalattığını da açıkladı.

Demir, zanlının yanındaki iki kişiyle birlikte Katırcı’yı yanına alarak, onun eşinin aracını almaya gittiklerini, mazda marka aracı aldıklarını ifade etti.

Polis, zanlıların son olarak, Katırcı’nın evine gittiklerini, evde bulunan 12 bin TL nakit parayı aldıklarını açıkladı.

Müfettiş Umut Demir, soygun, darp suçlarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, 8 kişiden ifade aldıklarını söyledi.

Demir, Turgut Katırcı’ya ait alınan araçlardan iki araçtan birinin Girne’de tespit edildiğini belirtti.

Demir, aranan borç senetleri, ayrıca Turgut Katırcı’nın ifadesinde söylediği senetlerin varlığını teyit edici mesaj tespit ettiklerini söyledi. Demir, meselede 3 kişinin arandığını ifade etti.

Polis, borç senetlerinin otelde hazırladığına dair tespit yaptıklarını ifade etti. Demir, Turgut Katırcı’nın banka hesaplarından birçok hesaba para aktarıldığını,bununla ilgili soruşturma da yapıldığını ifade etti.

Demir kamera görüntülerinin incelendiğini, zanlının Katırcı’nın araçlarının alınması, parasına el konulması ve senetlerin imzalanması sürecini kapsayan zaman diliminde Katırcı ile birlikte görüldüğünü ifade etti.

Polis, zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara, emareler etki edebileceğini, ülkede çalışma izni ile bulunduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Tutuklu yargıya itiraz eden zanlının avukatı Mustafa Asena, Aktaş’ın tutuklu yargılanmasını gerektirecek bir olgunun mahkemeye sunulamadığını öne sürdü.

Asena, ayrıca zanlının 2018 yılından beri ailesiyle burada olduğunu yargılamadan kaçmayacağını belirterek, mahkemeye iki tanık dinletti.

Mahkemede zanlı için kefil olacaklarını söyleyen M.T. ile F.A. mal varlıklarına dair beyanlarda bulundu. Her iki tanık zanlıya kefil olabileceklerini söyledi.

Savcı Ali Hidayet ise zanlının itham edildiği suçların vahim ve ciddi olduğunu, soygun suçuna uzun süreli hapislik cezaları verildiğini, ayrıca 7 gündür aranan şahısların ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu belirterek, zanlının tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yargıç Hazan Aksun, soruşturmanın devam ettiğine, zanlının itham edildiği suçların ağır olduğuna, soygun suçunun ömür boyu hapis öngördüğüne değindi.

Aksun, mahkemede dinletilen iki kefilin aranan Şahıslardan biri İle bağlantısının olduğunu da belirtti ve bu nedenle kefilleri müstakil olmadığına kanaat getirdiğini açıkladı.

Aksun,  zanlının ülkede çalışma izni ile bulunduğunu, ileride yasal statüsünün devam edip etmeyeceğine dair mahkemeye şahadet sunulmadığını da söyledi.

Aksun, zanlının yargılanacağı suçların vahametine değinerek, zanlı üzerinde baskı oluşturabileceğini ve kaçmak ihtimali doğabileceğini belirterek, 70 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu