GenelKıbrısManşet

Sefa Karahasan tutuklandı!

Beklenen oldu: Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı!

Beklenen oldu: Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı!

Sahte diploma soruşturmasında tutuklananlar zincirinin son halkası bir “gazeteci” oldu

TRT Kıbrıs Temsilcisi gazeteci Sefa Karahasan, yaptığı açıklamalarla sık sık ülke gündemine konuk oluyordu

Karahasan’ın bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor

DOKTORA DİPLOMASI SAHTE Mİ?

TRT Kıbrıs Temsilcisi gazeteci Sefa Karahasan, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden (KTSU) aldığı doktora diplomasının sahte olduğu gerekçesiyle dün tutuklandı. Karahasan bir dönem üniversitenin mütevelli heyeti üyesiydi. Alınan bilgilere göre dün ifadeye çağrılan Karahasan, verdiği ifade sonrasında tutuklandı. Cep telefonu ile dijital materyallerine el konulan Karahasan’ın bugün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Yaptığı açıklamalar nedeniyle sık sık ülke gündeminde tartışılan bir isim olan Sefa Karahasan, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay döneminde TRT temsilciliğine getirilmişti. Karahasan’ın eşine “yeterli yasal süre geçmeden” verilen KKTC vatandaşlığı da çok tartışılmıştı.

OPERASYON ŞUBAT’TA BAŞLADI

Güzelyurt’taki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde geçen Şubat ayında üniversite sahiplerinin, usulsüzlük, zimmete para, irtikap, üniversiteye ait taşınmazları üzerine geçirme, izinsiz arazi kiralama, diploma satma ve paralel öğrenci işleri kurma gibi iddialardan şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, önce üniversitenin Genel Sekreterliği’ni yürüten küçük ortağı Serdal Gündüz ve Uluslararası Ofis Daire Başkanı Amir Şhakira, Ercan Havalimanı’ndan ülkeyi terk ederken polis tarafından gözaltına alınmıştı. Hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde Serdal Gündüz’ün ifadesinde, sahte not girişleri yapılarak 600’ü aşkın kişiye sahte diploma verdiğini itiraf ettiği basına yansımıştı.

KİMLER, KİMLER VAR!

Sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında eski bakanlardan KTSU ortaklarından Kemal Dürüst ve o dönem Çalışma Bakanlığı müdürü olan eşi Meray Dürüst; Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık; YÖDAK’tan Başkan Turgay Avcı, eski başkan yardımcısı Mehmet Hasgüler ve Genel Sekreter Derviş Refiker; Cumhurbaşkanı’nın yakın koruması, polis subayı Şerif Avcıl; kardeşi Şahin Avcıl ve yengesi melek Avcıl; üniversite kafeteryası işletmecisi Mustafa H. Saçar; Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda (GKK) görev yapan Yarbay Özgür Alp; eski THY çalışanı Bengü Gazitepe; kamuda bakan sekreterliği yapan Remziye Seven; devlet okulunda öğretmen olan Damla Aligüllü Avcı tutuklanmıştı. Tutuklamaların devam edeceği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu