KıbrısManşetPolisiye – AdliSiyaset

Şefik: “Anayasa değişikliğine hayır oyunu beklemiyordum”

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Anayasa değişikliği için sandıktan “hayır” çıkmasının beklemediği bir sonuç olduğunu dile getirdi

GIYNIK ÖZEL – Emel Doğan

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Genç TV’de Er Meydanı Programı’na konuk oldu.

Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısını artıran Anayasa değişikliği için sandıktan “hayır” oyunun çıkmasına ilişkin açıklamada bulundu. Şefik, hayır oyunun beklemediği bir netice olduğunu dile getirdi.

2020 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Anayasa değişikliği için halkoylaması da yapılmıştı.

Sandığa giden vatandaş Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısını artıran Anayasa değişikliği için tercihini belirterek “hayır” oyunu kullandı.

Konuya ilişkin Şefik, “beklemediğim bir netice oldu. Bu sonucu kabul etmem ise biraz zaman aldı. Buna tepkili olduğumu da belli ettim zaten. Son ana kadar umutluydum. Sonuç gelince beklediğim bir netice olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“Hayır” neticesinin sebebinin halkı yeterince bilgilendirmemiş olabilir miyiz sorusu üzerine cevap veren Şefik, “konuyu bilmeyenlerin de kusuru var. Biraz da kendilerinde kusur aramalılar. Çok fazla bilgilendirme yapıldı. Anayasa değişikliğine ilişkin bilgilendirme günlerce basında yapıldı. O halde bu durum televizyon izlemeyen, haber okumayan toplumumuz olduğuna işaret eder” ifadelerine yer verdi.

“SEÇİMİ ETKİLEYECEK BİR ŞİKAYET AKTARILMADI”

Oy pusulalarıyla ilgili sandıkta itiraz yapmadığınız takdirde daha sonra yüksek seçim kuruluna getirdiğinizde konunun ileri götürülemeyeceğini belirten Şefik, “sandıkta gözlemci olması çok önemli, gözlemcinin itiraz etme vardır. Pandemi nedeniyle PCR testi şart koştuk. PCR’ı duyanların çoğu vazgeçti. Bütün seçimi etkileyebilecek bir şikâyet ise bize aktarılmadı” dedi.

Şefik, Seçim ve halkoylaması yasası altında herhangi bir şikâyetin ilerleyebilmesi için sandık kuruluna itirazla başlamak gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu