KıbrısManşetSiyasetToplum

“Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkıyoruz”

Sadıkoğlu, Kıbrıs Türkü’nün uğradığı insanlık dışı muamelenin yüreğimizde derin bir yara bıraktığını, o acı olaylardan birinin ise Kayıp Otobüs olayı olduğunu hatırlattı

Sadıkoğlu, Kıbrıs Türkü’nün uğradığı insanlık dışı muamelenin yüreğimizde derin bir yara bıraktığını, o acı olaylardan birinin ise Kayıp Otobüs olayı olduğunu hatırlattı.

“GURUR VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ”
 İskele Belediyesi, tamamı kendi öz kaynakları ile yapılacak Kayıp Otobüs Anıtı için dün temel atma töreni düzenledi. Temel atma töreninde, gurur, heyecan ve hüzün bir arada yaşandı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, temel atma törenindeki konuşmasında, herkesin yüreğinde büyük acılar bırakan Kayıp Otobüs olayının unutulmasının mümkün olamayacağını ancak ailelerin acısını bir nebze olsun dindirmek, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak için Kayıp Otobüs Anıtı’nı yapma kararı aldıklarını söyledi.

ANITIN 13 MAYIS 2024’TE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
13 Mayıs 1964 yılında işlerine gitmek için bindikleri, yıllar sonra da Rumlar tarafından kaçırıldıkları ve kurşuna dizilerek kör bir kuyuya atıldıkları ortaya çıkan 11 Kıbrıslı Türk’ü taşıyan Kayıp Otobüs, İskele’de ölümsüzleştirilecek. İskele Belediyesi, Kayıp Otobüs Anıtı için düzenlediği temel atma töreni ile resmen çalışmalarına başladı. Prof. Dr. Serdar Saydam Caddesi, İskele Karpaz Anayolu üzerinde Bahçeler mevkiinde, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi tarafından Larnakalılar Derneği’nin kullanımına verilen alanda inşasına başlanan Kayıp Otobüs Anıtı’nın 11 Kıbrıslı Türk’ün hayattan koparılışının 60. yılında, 13 Mayıs 2024’te bitirilmesi hedefleniyor. İskele Belediyesi Yüksek Mimarı Naciye Erol imzası taşıyan Kayıp Otobüs Anıtı, İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ve İskele Belediyesi İnşaat Birimi tarafından yapılacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu