KıbrısManşetSiyasetToplum

Sen neymişsin be Muhittin

Mali polis tarafından yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Muhittin Özsağlam’ın, sahte diploma sayesinde 4 barem artışı aldığı ortaya çıktı

Mali polis tarafından yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Muhittin Özsağlam’ın, sahte diploma sayesinde 4 barem artışı aldığı ortaya çıktı.

ERSAN SANER OLAYIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi sahiplerinin şikâyeti üzerine, üniversitede başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam da dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 2 gün süreyle tutukluluk temin etti. Özsağlam, 2021 yılında Eski Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersan Saner’e yönelik ‘video kumpası’ soruşturması kapsamında tutuklanmış ve teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

JET HIZIYLA DİPLOMA
“Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini” suçlarından tutuklanan zanlı Muhittin Özsağlam, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. Polis, zanlının 13 Eylül 2022 tarihinde üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümüne kayıt olduğunu ve birkaç dakika içerisinde 61 ders notu girilip zanlıya sahte ders notu verilerek, aynı gün 4 yıllık diploma hazırlandığını belirtti. Polis, zanlının diplomayı Milli Eğitim Bakanlığı’nda onaylattıktan sonra 18 Ekim 2022 tarihinde Başbakanlık Personel Dairesi’nde tedavüle sürdüğünü ve 4 barem artışı alabileceğine dair uygunluk yazısı verildiğini açıkladı. Polis, zanlının diploması ve Milli Eğitim Bakanlığından aslı gibidir onaylı fotokopisi ve transkriptinin emare olarak alındığını belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu