KıbrısManşetSiyaset

Sendika, sendikaya karşı grev yapıyor

Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle, Güç-Sen bugün Girne ve Mağusa Limanları’nda 12.00-24.00 saatleri arasında grev kararı aldı

Kuzey Kıbrıs sendikal hayatında bir ilki yaşanıyor… Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle, Güç-Sen bugün Girne ve Mağusa Limanları’nda 12.00-24.00 saatleri arasında grev kararı aldı.

KTAMS yetkililerinin Gümrük Müdürlüğü’nü ziyaret ederek GÜÇ-SEN üyeleriyle ilgili görüşme gerçekleştirmesinden rahatsızlık duyan GÜÇ-SEN yetkilileri, dün akşam saatlerinde grev kararı aldı. Sendika tarafından üyelerine gönderilen bilgilendirme mesajında GÜÇ-SEN’in yetki ve otoritesini korumak amacıyla grev kararı alındığı da vurgulandı. Öte yandan Mağusa Limanı’na bugün gelmesi beklenen 3 yük gemisinin seferlerinin aksaması nedeniyle hem iş insanları hem de yolcuların sendikanın böylesi bir sebeple grev kararı almasına tepki gösterdi.

GÜÇ-SEN tarafından üyelerine gönderilen mesaj şu şekilde:

“Değerli arkadaşlar yoğunluktan dolayı bilgilendirmede gecikme oldu, kusura bakmayın.

Daha önce de YK kararı gereği,  Güç-Sen’in etki, yetki ve otoritesini sarsacak her türlü girişime karşı tepki koyacağımızı tüm ilgililere bildirmiştik.

Maalesef bugün, tüm uyarılarımıza rağmen KTAMS yetkilileri, Girne bölgesi özelinde, sözde gönüllülük esasıyla Lefkoşa’dan Girne’ye yaz ayları için personel takviyesi yapılması için girişimde bulundular. Bu bizim için kabul edilebilir değildir ve doğuracağı başka sıkıntılardan dolayı eylem sebebidir.

Hâlbuki Güç-Sen müdürle bu konuyu enine boyuna konuşmuş ve III. D GRM ilk atama sınavı için girişim yapılması konusunda fikir birliğine varmıştı. Ve istihdamların ağırlıkla Girne bölgesine yapılması gerektiğini bildirmişti. Bununla da yetinmeyerek, maliye ve ulaştırma bakanı ile Girne bölgemizi, müdürün de katılımıyla ziyaret ederek personel sayısına göre gemi giriş çıkış saatlerinin organize edilmesi için girişimlere de başlamıştı.

Dostlar bu gelişmeler sebebiyle sendikamızı korumak adına yarın greve gidiyoruz. Mağusa ve Girne’de 12.30 – 17.30, diğer tüm bölgelerde ise 13.00 – 17.30 arası uyarı grevi ve akabinde gece 24.00’a kadae ek mesai kabul etmeme eylemi yapacağız.

ERCAN YOLCU SALONU ve KARA SINIR KAPILARINDA halkı ve hizmet bekleyenleri mağdur etmemek adına şimdilik eylem yapmayacağız.

Grevimiz karşılıklıdır, tüm üyelerimiz ödenecektir.

Arkadaşlar üzülerek söylüyorum, bu kadar sorun arasında birlikte platformlarda mücadele ettiğimiz bir sendika sebebiyle bu eylemleri yapmak zorundayız. Ancak gün gibi ortadadır ki bunun sorumlusu biz değiliz.

Şimdi gün birlik günüdür, sendikamıza sahip çıkma günüdür. Hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz, bizim için bu mücadele yurt mücadelesidir. Evimizi birlikte koruyacağız.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu