GenelKıbrısManşet

Sendikalar Eğitim Bakanını istifaya çağırdı

DEVRİM DEMİR

Okullarda yaşanan temizlik krizi sürerken, sendikalar Arabahmet İlkokulu önünde basın açıklaması yaptı, Eğitim Bakanını istifaya çağırdı:

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) isteyen hademelerin mücadelesi devam ederken, 68 okulda yaşanan temizlik krizi her geçen gün büyüyor. Öğrenciler salgınla karşı karşıya kalırken, Milli Eğitim Bakanlığının konuya duyarsız kalmasına tepkiler de çığ gibi büyüyor.

21 Kasım itibarı ile Arabahmet İlkokulu’nda eğitim gören çocuklar yaşanan temizlik krizi nedeniyle ders başı yapmazken, sendikalar bugün okul önünde basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş okul önünde yaptığı açıklamada, çocukların sağlığından endişe duyduklarını belirtti. Okul sağlığı ve güvenliğinin kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade eden Maviş, “Orta öğretim ve ilkokul toplamında 68 okulda emekçilerin haklı eylemi devam ediyor” dedi. Emekçilerin Toplu İş Sözleşmesi (TİS) istediklerini dile getiren Maviş, emekçilerin çok haklı olduğunu, güvenceli iş istediklerini sömürülmek istemediklerini söyledi.

MAVİŞ: TUVALET GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLAMAKTAN UTANDIK

Okul önündeki basın açıklamasında, Eğitim Bakanı’nın konuya duyarsız kaldığını sömürme düzenini devam ettirmek istediğini ifade eden Maviş, “66 okulda 2 bine yakın öğretmen 25 bine yakın öğrencinin sağlığı da tehdit edilir noktada. Ciddiyetsizlikten duyarsızlıktan endişe ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptık bugün oldu Temel Sağlık Dairesi okulları denetlemedi. Elimizde bir rapor yok tifo, tifüs gibi Salgınların oluşabileceği bir ortamda sağlıklı eğitim ortamı yok, öğrenciler çöplerle baş başa. Tuvaletlerin görüntülerini yayımlamaktan utandık bu duyarsızlık noktasında bakanlığa artık egosundan taviz vermesini söylüyoruz. İnsan onuru ve emeğinden anlamıyor sömürü düzenine karşı gelemiyor bu utanç vericidir. Duyarsızlık okullarda eğitimi etkiliyor çocukların başarısını etkiliyor. Emekçisini, öğrencisini öğretmenini düşünmeyen eğitim bakanı istemiyoruz. İstifaya davet ediyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu