GenelKıbrısManşetSiyaset

Sendikalar önerilerini Başbakan’a sunacak; “İki ayda bir hayat pahalılığı verilsin!”

“İki ayda bir hayat pahalılığı verilsin” önerisiyle bugün saat 16.00’da Başbakan Sucuoğlu’nu ile görüşecek sendikalar, görüşmeye saatler kala hükümete meydan okudu

“İki ayda bir hayat pahalılığı verilsin” önerisiyle bugün saat 16.00’da Başbakan Sucuoğlu’nu ile görüşecek sendikalar, görüşmeye saatler kala hükümete meydan okudu.

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, “Hükümet karşımıza hayat pahalılığı ödeneğini dondurma önerisiyle gelirse biz de çalışma hayatını donduracağız. Açık çağrımdır. Hayat pahalılığı dondurulursa çalışma hayatı da donacak. Her türlü mücadele, her türlü eylem mübah olur. Bu açık ve net” dedi.

“Hükümet edenler halkı için siyaset yapmıyorsa bu hükümete ihtiyaç yoktur. Artık bardağın taştığı noktadayız. Bize ölümü gösterip sıtmaya razı edemezler. Makul bir süre bekleriz. Sonra harekete geçeriz” diyen Bengihan sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer niyet varsa, samimiyet varsa belli olur. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bazı adımlar atılır. Atılmazsa sendikalar oturup durumu yeniden değerlendirecek. Hem TL’nin döviz karşısında kaybından hem pandemiden kaynaklı daralmadan zaten halk ve bu ülkedeki ekonomik örgütler, esnaf, iş insanları büyük sıkıntılar yaşıyor, işsizlik artıyor ve siz yapılan zamlarla hayatı daha da çekilmez kılıyorsunuz. Hükümetin bu sıkıntılara, alım gücünü koruması gerekir pahalılaşmaya dur demesi gerekir. Harami kılıklı patronlara, market patronlarına caydırıcı ceza verilmesi gerekir…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu