EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Sendikalar, saat 14.00’de Başbakanlık önünde olacak!

Kamuda örgütlü sendikalar, vergi matrah oranlarının halen Resmi Gazete'de yayımlanmamış olmasını protesto etmek amacıyla saat 14.00'de Başbakanlık önüne gidiyor

Kamuda örgütlü sendikalar, vergi matrah oranlarının halen Resmi Gazete’de yayımlanmamış olmasını protesto etmek amacıyla saat 14.00’de Başbakanlık önüne gidiyor. Başbakanlık yetkililerinden vergi matrah oranlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla ilgili halen net bir yanıt alamayan sendikalar, saat 14.00’de Başbakanlık önünde olacaklarını açıkladı.

GIYNIK Gazetesi’nin bugün “Vergi matrahı için son gün” başlığıyla manşetine taşıdığı haberinde, maaş ödemelerinin yapılabilmesi için vergi dilimlerinin yayınlanması gerektiğine dikkat çekilerek, yarın maaş ödemelerinin yapılabilmesi için bugün vergi matrah oranlarının resmi gazetede yayımlanmasının son günü olduğuna dikkat çekilmişti.

Konuyla ilgili sendikalardan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“”Sendikalarımız yapılan fahiş zamlar ve ülkemizde gittikçe artan dayatma ve baskılarla ilgili değerlendirme yapmak üzere 30 Ocak Pazartesi 11:30’da KTOEÖS’te toplantı gerçekleştirmiştir. Ayrıca Başbakan ile yapılan protokolün gereği olarak Ocak ayında düzenleneceği mutabık kalınan ve imzaya dökülen “vergi matrah ve dilimlerinin” halen yayınlanmamış olması nedeniyle 30 Ocak (Bugün) saat 14:00’e kadar bir gelişme olmaması durumunda sendikalarımız saat 14:00’de Başbakanlıkta Başbakan ile görüşüp bilgi almak için toplanacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu