KıbrısManşetToplum

Sendikalardan hükümete sert tepki!

KTOEÖS- KTÖS- KTAMS- Basın-Sen - Koop-Sen - Dev-İş - Çağ-Sen ortak basın açıklamasında bulunarak, "hükümet mensupları, maalesef toplum olarak yaşadığımız acılı süreci kendince fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Zaten geçim derdinde emekçileri daha da yoksullaştıracak sözde “bağış” ya da “yardım” adı altında toplumun kazancına göz diken bu anlayışa onay vermemiz mümkün değildir!" dedi

 

KTOEÖS- KTÖS- KTAMS- Basın-Sen – Koop-Sen – Dev-İş – Çağ-Sen ortak basın açıklamasında bulunarak, “hükümet mensupları, maalesef toplum olarak yaşadığımız acılı süreci kendince fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Zaten geçim derdinde emekçileri daha da yoksullaştıracak sözde “bağış” ya da “yardım” adı altında toplumun kazancına göz diken bu anlayışa onay vermemiz mümkün değildir!” dedi.

Sendikaların ortak yaptığı basın açıklamasının tamamı:

“Gü-ven-mi-yo-ruz!

“Yıllardır Kıbrıslı Türklerin maddi-manevi hiçbir sorununa duyarlılık göstermeyip kulaklarını tıkayan hükümet mensupları, maalesef toplum olarak yaşadığımız acılı süreci kendince fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Zaten geçim derdinde emekçileri daha da yoksullaştıracak sözde “bağış” ya da “yardım” adı altında toplumun kazancına göz diken bu anlayışa onay vermemiz mümkün değildir!

Sizler Külliyeye ayırdığınız bütçeden, danışman ordunuzdan, örtülü ödeneklerinizden, üçlü kararname atamalarınızdan, dış temsilciliklerden, kutlamalarınızdan, makam araçlarınızdan ne kadar tasarruf yaptınız?

Sendikalarımızın uzun yıllardır dile getirdiği ancak hükümet edenlerin bu taleplere kulak tıkayarak söyleyenleri görmezden geldiği noktaları, şimdi maaş kesintileri ve dolaylı vergiler ile yapacağınızı vaat ediyorsunuz. Bu gerçekçi değildir, ekonomik istismardır.

Kıbrıslı Türkler yaşanan deprem felaketine karşı büyük bir dayanışma göstererek, ilk günden itibaren örgütlü-örgütsüz toplumun her kesiminden insanımız çeşitli kanallarla bu felaketten etkilenen insanlara elini hiç düşünmeden uzatmıştır. Bizler bu süreçte yaptığımız gibi, toplumların acılarının azaltılması için her türlü katkıyı ve yardımı yapmaya devam edeceğiz.

Hükümetin Yasa Gücünde Kararname kararı dayatma yöntemiyle, güven vermeyen bir şekilde her türlü kazanç ve harcamadan kesinti yapacağı kararı, asla kabul edilemezdir.

Bu dayatma karara karşı yasal yollara başvuracağımızı ve duygularıyla oynanarak sömürülmeye çalışılan halkımızın yanında durarak her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz.

KTOEÖS- KTÖS- KTAMS- Basın-Sen – Koop-Sen – Dev-İş – Çağ-Sen”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu