KıbrısManşet

Sendikalar’dan ortak basın açıklaması

Sendikalar Göç Yasası ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı...

Sendikaların basın açıklaması şöyle  ;

” 47/2010 sayılı yasa  (Göç Yasası) kapsamında istihdam edilen kamu çalışanlarının süreç içerisinde daha da  artan mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda sendikalarımızın kararlı duruşu neticesi ile Hükümet tarafı adına Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Başbakanla bir diyalog süreci başlamıştır.

Başlatmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ilk etapta Eylül ayı itibarı ile maaşlara %6 oranında artış yapılması yönünde uzlaşı sağlanmıştır. Bu çerçevede gerekli hesaplamalar yapılarak maaş barem tablolarının hazırlandığı tarafımıza bildirilmiştir. Ne var ki  %6’lık maaş artışının hayata geçirilebilmesi için gereken yasal düzenleme yapılması konusunda Hükümet’in ayak sürüdüğünü gözlemlemekteyiz. Sendikalarımızın tüm iyi niyetine ve diyalog yoluyla  sorunların çözülmesi iradesine rağmen hükümetin, seçim yasaklarının başlama olasılığı nedeniyle  oyalama taktiği güttüğü kanaatindeyiz ve bunu iyi niyetten yoksun bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Yakın bir zamanda seçim yasaklarının başlaması halinde söz konusu yasal düzenleme yapılamayacağından  Göç Yasası kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin daha da artacağı yönündeki endişemiz artmaktadır.

Sendikalarımız bugün gerçekleştirdiği toplantıda durumu değerlendirmiş olup; %6 oranındaki artışın söz verildiği gibi Eylül ayı itibarı ile maaşlara yansıtılması  için gerekli yasa değişikliği veya yasa gücünde kararname yapılması  konusunda Hükümet tarafından 16 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar somut bir adımın atılmaması halinde önümüzdeki hafta şok eylem ve grevlere başlama kararı almıştır.

 

KTAMS,KAMUSEN,KAMU-İŞ,KTÖS,KTOEÖS,TÜRK-SEN,DEV-İŞ,HÜR-İŞ,BES,KOOP-SEN,GÜÇ-SEN,VERGİ-SEN,TIP-İŞ,    MALİYE-SEN,DAÜ-SEN,DAÜ BİR-SEN “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu