KıbrısManşet

Senin: HP, Meclis iç tüzüğünde değişiklik önerisini 1.5 yıl önce sundu

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın yaptığı çıkış sonrası açıklama yapan HP Genel Başkanı Senin, meclisin ne kadar açık olacağından öte açık olduğu sürede ne kadar verimli çalıştığının tartışılması gerektiğini savundu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun yaz aylarında da çalışmaya devam etmesi konusunda bir görüş de Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin’den geldi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yaptığı çıkış sonrası açıklama yapan Senin, meclisin ne kadar açık olacağından öte açık olduğu sürede ne kadar verimli çalıştığının tartışılması gerektiğini savundu.

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin’in açıklaması şu şekilde:

“Gündeme gelen Cumhuriyet Meclisi’nin yaz aylarında çalışmaya devam etme konusu için çeşitli görüşler ortaya konuldu. Bu konuda olaya biraz daha farklı bir gözden bakmayı yeğlerim. Meclis’in ne kadar açık olacağından öte, ne kadar verimli geçeceği daha önemlidir. Bu nedenle HP Milletvekilleri, yaklaşık 1.5 yıl kadar önce İç Tüzük’te değişiklikler içeren, verimi ve katılımı arttıracak birtakım çalışmayı Meclis Başkanlığı’na sundu.
Buna müteakip Ana Muhalefet vekilinin Başkanlığında oluşturulan ad-hoc komite birkaç kez toplanmış, istenilen değişiklikler ile ilgili diğer partiler olumlu görüş vermemiş ve neredeyse bu komite 1 yıldır toplanmamıştır.
İşin özünü anlamayıp, sorunun kaynağına inmedikçe, bunları göz ardı etmeye devam ettikçe maalesef ortaya konulan argümanlarında sonuca ulaşması beklenemez…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu