GenelKıbrısManşetSiyaset

Senin, muhalefete hızlı başladı

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, 21 Aralık Şehitleri Anma Haftası'nın ilk gününde bu ülkede yaşananların şehitlerin ruhuna saygısızlık olarak yorumladı

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, 21 Aralık Şehitleri Anma Haftası’nın ilk gününde bu ülkede yaşananların şehitlerin ruhuna saygısızlık olarak yorumladı.

“Her siyasetçinin ve siyasi partiyi temsil eden kişilerin ağzından mutlaka şu söz çıkar: partilerin ve politikacıların itibarı zedeleniyor, bunu engellemeliyiz. Ancak bir haftadır mecliste yaşanılanlara baktığımda bu söylemleri samimi bulmadığımı belirtmek isterim” diyen HP Genel Başkanı Yenal Senin, “Önce hükümetin güvenoyu alması için oylamaya gidiliyor, Ana Muhalefet’in bir vekili bu kritik günde mecliste bulunmuyor. Bugün ise uzun zamandır yurtdışında bulunan bir vekil, üstelikte kendi rızası ile vekillikten istifa ediyor. Yasa gereği bu istifa oylaması meclise geliyor, yine kimi muhalefet vekilleri salona gelmiyor, kimi oylama sırası salondan çıkıyor kimi çekimserim diyor” şeklinde konuştu.

Aslında bu olayın muhalefet ya da iktidarda olmasıyla da bir ilişki yok. Milleti temsil etmek için oraya seçilen kişilerin bu görevi yapmamasına rağmen bu durumu kabul eden, bu duruma onay veren zihniyetle Kıbrıs Türk Halkı bir adım ileriye gitmez. Bugün 21 Aralık. Bu vatan için şehit olanların ruhuna saygı gösterseydiniz. Atalarımız bunun için mi can verdiler. Bu utancı taşıyanların vicdanı muhasebesini kendilerine bırakıyorum.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu