KıbrısManşetSürmanşet

Senin: Zaten İkinci tura Kudret Özersay kalacak

Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Kudret Özersay'ın kalacağını söyleyerek,"Ersin bey bize destek vereceğini açıkladığı için zaten hükümetle ilgili ortada bir sorun olmaz" şeklinde konuştu

GIYNIK ÖZEL

Başbakan, UBP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalacağını belirterek, hükümet ortağının da ‘hükümetin sağlığı için’ kendisini desteklemesi gerektiğine yönelik açıklamasını Gıynık Gazetesi’ne değerlendiren Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Kudret Özersay’ın kalacağını söyleyerek,”Ersin bey bize destek vereceğini açıkladığı için zaten hükümetle ilgili ortada bir sorun olmaz” şeklinde konuştu.

“KARARI VERECEK OLAN PARTİ MECLİSİ”

Tatar ayrıca, hükümet ortağı Dışişleri Bakanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı aday Kudret Özersay’ın ikinci tura kalması halinde, kendisinin de Özersay’ı destekleyeceğini belirterek, “Farklı bir durum ortaya çıkarsa bu iş çatlar. Evlilik çatırdar diyorum, bu kadar da net söylüyorum. Kendisine söyledim, günü geldiğinde göreceğiz. Hükümetin devamını bu etkiler” demişti.

Başbakan Ersin Tatar’ın bu söyleminin kendince doğru olduğunu belirten Senin, Tatar’ın ikinci tura kalması halinde kendisini destekleyip desteklemeyecekleri kararını HP’nin yetkili karar verme organı olan parti meclisinin alacağını, bu nedenle kendisinin şu anda böyle bir değerlendirmede bulunmasının doğru olmayacağını savundu.

“GÜNÜ GELDİĞİNDE DEĞERLENDİRİRİZ”

Seçimin ilk turunun sonucuna göre partilerin pozisyonlarını belirleyeceklerini kaydeden Senin, günü geldiği zaman, bu tartışmalara gerek kalmayacağını çünkü ikinci turda Kudret Özersay’ın olacağını dile getirerek,  “Ersin bey zaten ikinci turda Kudret beyi destek vereceğini şimdiden açıkladı bu nedenle hükümetle ilgili de bir sorun olacağını sanmam” dedi.

Tatar’ın ‘aksi olursa hükümet bozulur, vazo kırılır’ sözlerine de açıklık getiren Senin, olmamış bir olgu üzerinden açıklama yapmanın doğru olmadığını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu