GenelKıbrısManşet

Şenkul: Girne’de paniğe gerek yok

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında ülkede oluşan panik havasına ilişkin açıklamalarda bulunan Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne’nin bu anlamda güvenli bir nokta olduğuna dikkat çekti

“Zemin de binalar da sağlam”
“Depremlerde zemin oldukça önemli bir faktör”

“PANİĞE GEREK YOK”…

Son günlerde meydana gelebilecek yeni depremlerle ilgili uzmanların Kıbrıs’ı işaret etmesinin ardından Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul’dan konu ile ilgili açıklama geldi. Bölgede halkın ciddi bir tedirginlik içerisine girdiğini kaydeden Şenkul, “Paniğe gerek olmadığı gibi boş vermişliğe de ihtiyacımız yok” dedi.  Şenkul, Girne özelinde yaptığı açıklamasında, ülkenin Kuzey sahil şeridinde konumlanan Girne’nin, birkaç bölge haricinde oldukça sağlam bir zemin üzerinde yer aldığını ve zeminin olası bir depreme karşı son derece dayanıklı olduğunu kaydetti. Depremlerde zeminin oldukça önemli bir faktör olduğuna işaret eden Şenkul, bu anlamda halkın kendini güvende hissetmesinde bir sakınca olmadığının altının çizdi.

“BİNALARIMIZ SAĞLAM”…

Vatandaşların bina sağlamlığı konusunda tedirgin olduğunu kaydeden Girne Belediyesi Başkanı Şenkul, belli başlı birkaç yapı dışında Girne bölgesinde bulunan binaların sağlam olduğunu ve bu şüpheli binalarla ilgili de hareket planının hayata geçirildiğini kaydetti.  Bu hareket planı kapsamında bölgede bulunan tüm kamu binalarının ve şüpheli olarak tespit edilen binaların testlere tabi tutulacağını dile getiren Şenkul, bu işlemlerin bölgede bulunan üniversiteler ve Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası’nın da dâhil olduğu bir iş birliği çerçevesinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu