KıbrısManşetToplum

Şenkul: Karakız’daki kanalizasyon pompa istasyonunda kesinti nedeniyle yedek motorlardan biri arızalandı

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, yaptığı yazılı açıklamada Karakız’daki kanalizasyon pompa istasyonunda elektrik kesintilerine bağlı olarak meydana geldiği düşünülen arıza sebebiyle yedek motorlardan birinin arızalandığını açıkladı.

Şenkul; yıllarca ihmal edilen altyapı yatırımlarının bedelini ödediklerini belirterek olumsuzların arkasına sığınmadan çalışmaların devam edeceğini belirtti

Şenkul ayrıca bir sene içerisinde bu istasyonların tümünü yenileneceğinin bilgisini aktardı.

Şenkul tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Karakız’daki kanalizasyon pompa istasyonunda elektrik kesintilerine bağlı olarak meydana geldiğini düşündüğümüz arıza sebebi ile yedek motorlarımızdan biri daha arıza yapmıştır.

Ekiplerimiz 24 saatten uzun süredir sorunu gidermek için çalışmaktadırlar. Geldiğimiz noktada istasyondaki yoğunluğun arttığı saatlerde muhtemelen mevcut pompa yetersiz kalacaktır ve bu da denize atık su deşarjı anlamına gelmektedir.

Ekiplerimiz şuan biraz ara verip dinlenecek, akşam saatlerinde ise elimizde bulunan başka bir istasyona ait pompayı Karakız İstasyonuna monte etmeyi denemek için tekrar iş başı yapacaktır.

Bir sene içerisinde bu istasyonların tümünü yenileneceğinin bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 18-20 milyon TL’lik yatırım gerektiren bu değişim için hali hazırda açık olan UNDP ihalesinin makul rakamlarda sonuçlanmasını bekliyoruz.

Yaşanan bu olumsuzluktan ötürü çok üzgünüz.

Yıllarca ihmal edilen alt-yapı yatırımlarının bedelini ödüyoruz ama bizim olumsuzlukların arkasına sığınma lüksümüz yok. İşimizin zor olduğunu biliyoruz ama yılmak, beklemek, ertelemek yok. Çözeceğiz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu