KıbrısManşetSiyaset

Sennaroğlu: Bu görevi ben talep etmedim, teklif geldi kabul ettim

Meclis Başkanı seçilmesiyle ilgili süreci yorumlayan Sennaroğlu, "Resmiye hanım aday oldu fakat hoş olmayan durumlar yaşandı. Daha sonra parti tarafından bana 'bu görevi kabul eder misin' teklifi geldi. Ben de kabul ettim. Benim böyle bir göreve talebim yoktu. Talebim olsaydı ben de aday olurdum" dedi

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, BRT’de katıldığı 50+1 programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.  Meclis Başkanı seçilmesiyle ilgili süreci yorumlayan Sennaroğlu, “Resmiye hanım aday oldu fakat hoş olmayan durumlar yaşandı. Daha sonra parti tarafından bana ‘bu görevi kabul eder misin’ teklifi geldi. Ben de kabul ettim. Benim böyle bir göreve talebim yoktu. Talebim olsaydı ben de aday olurdum” dedi.

“RESMİYE HANIM TAKDİR TOPLADI”

Resmiye Canaltay’ın kendisini tebrik etmesiyle ilgili de konuşan Sennaroğlu, “Resmiye hanımın centilmence davranışı büyük takdir topladı. Aramızda bir husumet yok. Hiçbir vekille bir sorunum olmadı” dedi.

“MECLİS, YILLARDIR SAATİNDE AÇILMIYOR”

“1998 yılından beridir Cumhuriyet Meclisi’ndeyim. Uzun yıllardır Meclis tam saatinde açılmıyor. Meclis’in toplanma saati 10.00 ama Meclis bu saatte toplanmıyor. Eğer 11.00’de açılacaksa Meclis, açılış saatini 11.00’e çekelim” diyen Sennaroğlu, “Meclis’teki konuşma sürelerine uyulmasını istiyorum. Bu konuda verilen sürelere uyulmasını sağlamayı arzuluyorum” diyerek, “Meclis Başkan Yardımcısı seçilen Armağan Candan ile uyum içerisinde çalışmak istediğini de sözlerine ekledi.

“SEÇİM İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL”

Sennaroğlu, “Ben şu an ülkede seçim olmasına karşıyım. Ülkenin şu anki gündemi pandemi. Bu nedenle bir vatandaş olarak, böyle bir dönem içerisinde seçim olmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Seçim tabi ki olacak fakat şu an doğru zaman değil” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu