GenelKıbrısManşet

Sennaroğlu, erken seçim tarihi tartışmalarına hakkında konuştu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Erken seçim tarihi belirlenmesi için 27 Nisan’a kadar Meclis’in zamanı var ” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, erken seçim tarihi tartışmalarına değinerek, “Netice alınamadığı için bir tarafın karşı taraf şartlarını kabul etmesi gerekiyor. Erken seçim tarihi belirlenmesi için 27 Nisan’a kadar Meclis’in zamanı var ” dedi.

Sennaroğlu, “Hükümetin sayısı 3, Muhalefetin sayısı da 3 . Hükümet Nisan 2022 diyor, Muhalefet Ağustos 2021. Öneriler ne kabul edilebiliyor, ne de reddedilebiliyor. Bundan dolayı da genel kurula konuyu gönderemiyoruz ve bir tıkanıklık yaşanıyor. Netice alınamadığı için bir tarafın karşı taraf şartlarını kabul etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Önder Sennaroğlu, erken seçim tarihi belirlenmesi için 27 Nisan’a kadar vakit olduğunu söyledi.

“MECLİS OTURUMLARININ DURDURULMASI KARARI GENEL KURULDA OYLANACAK”

Meclis oturumlarının 28 Nisan’a kadar yapılmaması kararıyla ilgili de konuşan Önder Sennaroğlu, “Meclis çalışanları sağlık endişesi ile oturuma katılmak istemedi bende zorlama yapma yetkisini kendimde görmedim. CTP, HP, UBP Başkanları ve Meclis Başkanından oluşan 4 kişilik danışma kurulunu toplayarak konuyu değerlendirdik. Muhalefet kabul etmeyince 2’ye 2 karar çıktı. Oturumların ertelenmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi ama genel kurulda oylanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Meclis’in Perşembe günü toplanmaması halinde konunun karar bağlanıp bağlanmayacağı sorulan Sennaroğlu, “Eğer Meclis çalışanları nedeniyle Perşembe günü toplanamaz ise iç tüzük gereği bu kararın değerlendirilmesi bir sonraki oturuma yani Pazartesi gününe kalır” bilgisini paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu