KıbrısManşet

Sennaroğlu: Meclis’in açılmasına olanak sağlayacak ortak karar üretilemedi

Bu sabah toplanan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında toplanan Meclis Danışma kurulunda kriz çıktı.

Bu sabah toplanan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında toplanan Meclis Danışma kurulunda kriz çıktı. Görüşme sonrası Meclis Başkanı Sennaroğlu açıklamalarda bulunarak, Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçesi, Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, BRTK 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Yabancılar ve Muhaceret (değişiklik) Yasa Tasarısı ve Kan ve Kan Bileşenleri Yasa Tasarısının görüşmesi için Meclis’in açılmasına olanak sağlayacak bir karar üretilemediğini aktardı.

Meclis Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersan Saner’in yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Turizm ve Çevre Bakanı DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katılmıştı.

Toplantıda ayrıca partileri temsilen UBP’den Özdemir Berova , Sunat Atun, CTP’den Fazilet Özdenefe, HP’den Tolga Atakan da yer alıyordu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu’nun demeci:
“Bu sabah Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıya, konunun tüm Milletvekillerini ilgilendirmesi nedeniyle İçtüzüğün 20. maddesinin (8). fıkrası uyarınca grubu bulunmayan Parti Başkanlarını da toplantıya davet ettik.
Danışma Kurulumuzun ana maddesi Genel Kurulun gündemindeki Tasarıların değerlendirilmesiydi. Bildiğiniz gibi, içtüzüğümüzün 91. maddesinde, Hükümetin çekilmesi halinde görüşülmesi istenen tasarı ve önerilerin tüm Bakanlar Kurulu üyeleri imzasıyla görüşülebileceği belirtilmektedir.
Bu çerçevede; tüm Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasıyla; Genel Tarım Sigortası Fonu 2021 Mali Yılı Bütçesi, Toprak Ürünleri Kurumu 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, BRTK 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Yabancılar ve Muhaceret (değişiklik) Yasa Tasarısı ve Kan ve Kan Bileşenleri Yasa Tasarısının Genel Kurulda görüşülmesinin uygunluğu tarafımıza bildirilmiştir.
Konuyla ilgili toplantıda yer alan parti başkanları ve temsilcileri görüşlerini belirtmişlerdir.
Temel bir uzlaşı ile yasaların görüşülmesi nezdinde Meclis’in açılmasına olanak sağlayacak ortak karar maalesef üretilememiştir. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam edecektir.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu