EkonomiKıbrısManşetToplum

Serdaroğlu: “Asgari ücrete hayat pahalılığı oranının üzerinde bir artış yapılmalı”

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hayat pahalılığını asgari ücrete yansıtmayı maaş artışı olarak değerlendirmediklerini ifade ederek, “Asgari ücrete hayat pahalılığı oranının üzerinde bir artış yapılmalı” dedi

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda ele alınan konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bugünkü toplantıda herhangi bir rakamın konuşulmadığını belirten Serdaroğlu, “Toplantıda hayat pahalılığı oranını ve İstatistik Kurumu’nun ortaya koyduğu verileri değerlendirdik” dedi.

Serdaroğlu, toplantıda gıda ürünlerine yapılan zamları da konuştuklarını söyleyerek, “Bu konuyla ilgili taraflar olarak görüşlerimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNKÜ TOPLANTIDA HER İKİ TARAF DA KENDİ SIKINTILARINDAN BAHSETTİ”

Hem işçi tarafının hem de işçi tarafının kendi sıkıntılarından bahsettiğini dile getiren Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un iki tarafın masaya sunduğu tezleri dinlediğini kaydetti.

Serdaroğlu, tarafların kendi içlerinde bir değerlendirme yapacağını ve Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 12 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da tekrardan toplanacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Taçoy’un bir sonraki toplantıda yeni asgari ücretin belirlenmesi yönünde bir arzusunun olduğunu aktaran Serdaroğlu, “Bakan Taçoy bir an önce asgari ücreti açıklamak istiyor” diye konuştu.

“HAYAT PAHALILIĞINI ASGARİ ÜCRETE YANSITMAYI MAAŞ ARTIŞI OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ”

Serdaroğlu, hayat pahalılığı oranını asgari ücrete yansıtmayı maaş artışı olarak değerlendirmediklerine vurgu yaparak, “İşverenler kendini korumak için zam yapıyor. Fakat asgari ücret alan insanların bir ürüne zam geldiğinde 6 ay boyunca maaşı artmıyor” açıklamasında bulundu.

Hayat pahalılığı oranının üzerine refah payının da koyulması ve asgari ücretin o şekilde belirlenmesi gerektiğini belirten Serdaroğlu, “Asgari ücretli her bedeli ödüyor” dedi.

Serdaroğlu, ülkede ciddi bir geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücretle geçinen kişi sayısı da söylenenden çok daha fazladır” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETE HAYAT PAHALILIĞI ORANININ ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAPILMALI”

Asgari ücretin artık geçim ücreti olduğunu, başlangıç ücreti olmadığını söyleyen Serdaroğlu, “Asgari ücrete sadece hayat pahalılığı oranında bir artış yapılamaz. Hayat pahalılığı oranının üzerinde bir artış olması lazım” diye konuştu.

Serdaroğlu, açlık sınırının Haziran ayı ile birlikte 16 bin 300 TL’ye dayandığını dile getirerek, “4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde geçinebilmesi için minimum rakam budur” açıklamasında bulundu.

“Hayat pahalılığı oranında oranında bir artış asgari ücret net 15 bin 700 TL civarında olacak” diyen Serdaroğlu, bu rakamı konuşmayı doğru bulmadıklarını belirtti.

Serdaroğlu, hayat pahalılığı oranında bir asgari ücret artışına masada ret oyu vereceklerini de sözlerine ekledi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu