EkonomiKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Serdaroğlu: Bu miting örgütsüz sendikasız emekçiler içindir!

Başbakanlık önüne kurulan sahnede sendika başkanları sırasıyla konuşma gerçekleştirdi. KTAMS Başkanı Bengihan'ın ardından sahneye Kamu-İş ve Hür-İş Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu çıktı.

CANLI AKTARIM – ELİF DÜLGER

Başbakanlık önüne gelen büyük kalabalık içerisinden Gıynık mikrofonlarına konuşan vatandaş, siyasiler, sendika başkanları öfkesini dile getirirken Başbakanlık önüne kurulan sahnede sendika başkanları sırasıyla konuşma gerçekleştirdi. KTAMS Başkanı Bengihan’ın ardından sahneye Kamu-İş ve Hür-İş Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu çıktı.

Başbakanlık önünde yoğun kabalık sonucu meydan dolup taştı.

Başbakanlık önünde çadır kuran ve bugün ülke genelinde genel greve gidecek olan sendikalar, son dönemde yapılan zamları ve düşen alım gücünü somun ekmek dağıtarak protesto etmişti.

Kamu-İş ve Hür-İş Sendikası Başkanı Serdaroğlu’nun konuşması şu şekildedir:

“KKTC’nin onurlu insanları bugün var oluşuş ve yoksullaşmaya hayır mitingimize hoş geldiniz. Bugün bizi bu alanda yalnız bırakmayan herkese hoş geldiniz. Bu mitingin adı rastgele konulmadı bu mitingi yoksullaşmaya hayır diyen bir mitingdir. Evet ret ediyoruz. Diretenler karşı da direnmeye devam edeceğiz. Biz çarkları döndürdük hastalara baktık yolları temizledik, direklerde tamirat yaptık, rögarlarda çalıştık. Ülkemizi ekonomisi zarar görmesin diye karına kar katsın diye ölümüne çalıştık. Yalnızca örgütlü olan sendikacılar için değil çalışanlar tüm emekçiler içindir. Bu miting örgütsüz sendikasız emekçiler içindir. Asgari ücret altında çalışan emekçiler içindir. Bu miting ezilenler içindir. Emeğinden başka hiçbir şeyi olmayanlar içindir. Bu miting zamlara karşı değil hakkını vermeyenlere cevap vermek için bugün buluştuk, Kıbrıs Türk halkının artık yeter dediği bir direniştir.”

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!”

“Direne direne kazanacağız” sloganı atan Serdaroğlu, “grev kararımızla birlikte başbakanlık önünde ateş yaktık, bütün yanlışları tek tek söyledik ve bugün binlerce insan ile birlikte buradan sesleniyoruz. Bizim başka bir amacımız yok. İnsan gibi yaşamak için mücadele ediyoruz. Duymayanlar için tüm gücümüzle bağırıyoruz eylemse eylem grevse grev” şeklinde konuştu.

Son sözlerinde ‘Sendikasız çalışmak yasaklansın” sloganı atan Serdaroğlu, kim ne derse desin her şey sizin için her şey bir yana siz bir yana diğerleri vız gelir. Gazamız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu