KıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Devlet ciddiyetiyle uzaktan yakından ilgisi yok

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Başbakan Ünal Üstel’in bilgisi olduğu halde yüzde 6’lık artışı habersiz karşılamasını sert şekilde eleştirdi


Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında bulunan çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili yüzde 6’lık artıştan Başbakan Ünal Üstel’in habersiz davrandığını eleştiren Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu GIYNIK Gazetesi’ne konuştu.

Sendikaların ve çalışanların aklı ile dalga geçildiğini ifade eden Serdaroğlu, hükümetin çalışanlarla da alay ettiğini söyledi. Çalışma Bakanı Hasan Taçoy ile görüşme sağladıklarını yüzde 6’lık artışta karar kıldıklarını ve bunu Taçoy’un Başbakan Üstel’e telefonla bildirmesine rağmen Başbakan’ın habersizliği oynadığını kaydeden Serdaroğlu, “Teknik çalışma yapıldı, Başbakanlığa gönderildi ve bununla ilgili yasa gücünde kararname yapılacaktı. Başbakan nasıl anlaşmadığını söyler, bu sendikalara karşı hükümet tarafından büyük bir saygısızlıktır” dedi.

SERDAROĞLU: SENDİKALAR GEREKEN İYİ NİYETİ GÖSTERDİ

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, sözlerin arkasında durulmayacaksa bunu en başından söylenmesi gerektiğine değinerek, “Beklentilere cevap verdiler, ümitlendirdiler. Yapılan bu davranış devletin uzaktan yakından ciddiyetle alakası olmadığını gösterir” dedi.

Sendikaların bu saatten sonra yapacağı tek şeyin toplanıp karar almak olduğuna da değinen Serdaroğlu, alım gücünün düştüğünü vaatlerin verildiğini ancak hiçbirinin tutulmadığını söyledi. Görev adamı olduklarını kimsenin akılları ile dalga geçilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Serdaroğlu, “Bakanlar Kurulu’ndan 500 TL gibi bir artış onaylandığı an bütün sendikaları karşılarında bulacaklar, bu saatten sonra kimse bizden iyi niyet beklemesin” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu