GenelKıbrısManşet

Serdaroğlu: Devlet, emekçinin değil zengin patronların peşine düşsün

HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin kurduğu açlık çadırlarını ziyaret etti.

 

“DEVLET, EMEKÇİNİN DEĞİL ZENGİN PATRONLARIN PEŞİNE DÜŞSÜN”

HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin kurduğu açlık çadırlarını ziyarette konuştu, “Devlet hakkı yenen emekçilerin değil, zengin patronların peşine düşmeli” vurgusu yaptı.

“Kimse tek başına var olamaz. Bir patronda, devlette var olmak isterse emekçiyle var olabilir. Özel sektörün içinde bulunduğu bu zor durumun nedeni özelde sendikalaşmanın olmayışıdır” ifadelerini kullanan Serdaroğlu, “ Biz varsak onlar var olabilirler. Hayat pahalılığı ödeneğini durdurup özel sektör çalışanlarına vereceğiz dediler ama vermediler. Kamunun maaşlarından keseceğiz ve özele para aktaracağız dediler ama vermediler. İşçinin eline ne geçti?” diye sordu.

“EMEKÇİYE PARA YOK, MÜDÜRE MÜSTEŞARA PARA ÇOK”

Ahmet Serdaroğlu, işçiye tek bir kuruş vermeyen devletin emeklinin peşine düşeceğine hak yiyen, fazladan çalıştırıp ek mesai ödemeyen zengin patronların peşine düşmesi gerektiğini savundu.  Devletin vergisini ödemeyen özel kuruluşların peşine düşmediği için şimdi acınası bir durumda olduğunu kaydeden Serdaroğlu, “Şimdi biz devletin parası olmadığına nasıl inanalım? Emekçiye para yok, müdüre müsteşara para çok” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu