EkonomiGenelKıbrısManşet

Serdaroğlu: Hayat Pahalılığı oranları gerçeği yansıtmıyor

GIYNIK ÖZEL

Asgari Ücret Masası’nda işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un Mayıs ayında kamuoyu ile paylaştığı 14 bin 800 TL’lik rakamı değerlendiren Serdaroğlu; “söz konusu rakamı görüşmeyiz bile, 14 bin 800 önceki ayların HP oranı baz alındığında ortaya çıkan bir rakamdı. Şuan rakamlar çok daha farklı” diye konuştu.

İstatistik Kurumu’nun açıklayacağı hayat pahalılığı oranının, asgari ücrete ekleneceğini hatırlatan Serdaroğlu, bu rakamların da şüpheli olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Aslında bizim açıklanan HP oranlarını da tartışmamız lazım. Çünkü bize göre doğruyu yansıtmıyor. Piyasadaki pahalılıkla İstatistik Kurumu’nun rakamların birbirini tutmuyor. Bunun nedeni de kurumun bağımsız olmaması. Sonuçta bu kurum Başbakanlık himayesinde görev yapıyor. Bu yüzden rakamların gerçeklikle bağlantısı yok. Bu rakamlarla gerçekçi bir ücret belirlemenin de imkanı yok. Bu yüzden önce Türkiye’deki HP oranları bekleniyor ki bizimki de onun birkaç birim üzerinde açıklanabilsin”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu