KıbrısManşet

Serdaroğlu: Hükümet içindeki olumsuzlukları hükümet değil asgari ücretli ödüyor

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Vekili Ahmet Serdaroğlu,  asgari ücretteki son durum hakkında konuştu.

Katıldığı bir programda Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Vekili Ahmet Serdaroğlu, asgari ücretteki son durum hakkında konuşarak bir sonraki maaşların zamlı bir şekilde alınacağını ifade etti.

Konuşulacak en son şeyin zam ve hayat pahalılığı olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, insanların yaşam mücadelesi verdiğini ve bir an önce asgari ücretin yaşanılabilir meblağa çekilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir sonraki toplantısının tarihinin belli olmadığını belirten Serdaroğlu, “Komisyon birtakım temaslarda bulunuyor önümüzdeki hafta bize toplantının tarihinin belli olacağını söylediler”

Hayat pahalılığının asgari ücretliye otomatik olarak yansıması gerektiğini belirten Serdaroğlu, “Hayat pahalılığı asgari ücretliye otomatik olarak yansıtıldıktan sonra Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir araya gelmesi ve artışı ona göre yapması gerekiyor. Hükümet içindeki olumsuzlukları hükümet değil asgari ücretli ödüyor” ifadelerini kullanarak asgari ücretin belirlenememesi hakkında hükümete yönelik eleştirisi yaptı.

GELECEK AY MAAŞLAR ZAMLI ALINACAK

Öte yandan Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Vekili Ahmet Serdaroğlu, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen toplantıdan sonuç alınması halinde asgari ücretin 1 Ağustos’a yansıtılacağını ve gelecek ay alınacak maaşların zamlı alınacağını da sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu