KıbrısManşetToplum

Serdaroğlu: İşveren pahalılığa karşı kendini koruyor; işçi ne yapsın?

MİNE İÇSEL

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonu işveren kendisi yaratıyor
İşveren kesiminin şimdiden yüzde 50 oranın zammı ürünlerine yansıttığını söyleyen Serdaroğlu, işverenin kendini enflasyon karşısında koruyabildiğini belirtti. Şu anda yapılacak olan artış 6 aylık geçmiş kayıpların giderilmesi adına verilecek bir artış olduğunu ve zam olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Serdaroğlu; “İşveren enflasyonu kendi elleri ile artırıyor” diye ekledi.

HP oranı yüzde 40, istenen zam oranı yüzde 30
Hayat pahalılığı oranının yüzde 40 olarak açıklanmasına rağmen Asgari Ücret Masası’nda zam için yüzde 30 rakamının konuşulduğu ifade eden Serdaroğlu; “Maliyenin yaptığı hesaplamanın bile yanlış olduğunu söylüyor işverenler. Tüp gaza zam gelir susar elektriğe zam gelir susar çünkü ürünlerine zam yapıyor kendini koruyor. Asgari ücretliyi düşünen var mı; yok” diye konuştu.

İşçinin sesi masada yeterli değil
İşveren ve hükümetin her dönem birlikte olmasını da eleştiren Serdaroğlu, masada işçinin sesinin yeterli olmadığını ve Asgari Ücret Masası’nın yapısının da tartışmaya açılması gerektiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu