EkonomiKıbrısManşetToplum

Serdaroğlu, Mayıs ayında Bakan Taçoy’un açıkladığı rakamı konuşmayacaklarını söyledi

Hür-İş Federasyonu Başkanı Serdaroğlu, Mayıs ayında Bakan Taçoy’un açıkladığı rakamı konuşmayacaklarını söyledi:

 Türk Lirası’nın astronomik oranlı değer kayıplarının ardından başlayan zam fırtınası sürerken, gözler asgari ücrete çevrildi

 

Serdaroğlu, İstatistik Kurumu’nun hesapladığı hayat pahalılığı oranlarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi

 

GIYNIK ÖZEL

 

ZAM FIRTINASI SÜPÜRDÜ… Türk Lirası’nın astronomik oranlı değer kayıplarının ardından başlayan zam fırtınası, maaş ve ücretlerin artırılmasını gündeme getirirken, asgari ücretin ne olacağı da konuşuluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz hafta toplanırken, toplantıya başkanlık eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, komisyonunun, “güncel konuları görüşmek üzere” toplandığını açıklamıştı. Ancak, toplantı sonrasında yılda iki kez belirlenmesi gereken asgari ücretin hangi miktara çıkacağı konusunda açıklamalar yapılmazken, gözler işçi ve işveren tarafına çevrilmişti.

 

14 BİN 800 YETMEZ… Asgari Ücret Masası’nda işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, GIYNIK Gazetesi’ne asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Taçoy’un Mayıs ayında kamuoyu ile paylaştığı 14 bin 800 TL’lik asgari ücret rakamını değerlendiren Serdaroğlu; “Söz konusu rakamı görüşmeyiz bile, 14 bin 800 TL önceki ayların hayat pahalılığı (HP) oranı baz alındığında ortaya çıkan bir rakamdı. Şu an rakamlar çok daha farklı” diye konuştu. Serdaroğlu, Haziran ayı için açıklanacak oranla birlikte, en az altı aylık HP oranının, asgari ücrete eklenmesi gerektiğini vurguladı.

 

HP ORANLARI GERÇEK DIŞI… İstatistik Kurumu’nun hesapladığı HP oranını eleştiren Serdaroğlu, bu rakamların şüpheli olduğunu dile getirdi. “Aslında bizim açıklanan HP oranlarını da tartışmamız lazım” diyen Hür-İş Başkanı, şöyle devam etti: “Bu rakamlar bize göre doğruyu yansıtmıyor. Piyasadaki pahalılıkla İstatistik Kurumu’nun rakamları birbirini tutmuyor. Bunun nedeni de kurumun bağımsız olmaması. Sonuçta bu kurum Başbakanlık himayesinde görev yapıyor. Bu yüzden rakamların gerçeklikle bağlantısı yok ve bu rakamlarla gerçekçi bir ücret belirlemenin de imkânı yok. Bu yüzden önce Türkiye’deki HP oranları bekleniyor ki bizimki de onun birkaç birim üzerinde açıklanabilsin.”

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu