KıbrısManşet

Serdaroğlu: “Ülkede vergiler düzenli alınıyor olsa hiçbir kaynak sıkıntısı yaşanmayacak”

Bayram ödenekleri konusunda bilinmezlik sürüyor...

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala kamu işçilerinin gözü Maliye Bakanlığı’nın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararından sonra tepkilerini eylem ve grevlerle dile getiren sendikaların, bayram ödenekleri konusunda meraklı bekleyişi devam ediyor.

Konu ile ilgili GIYNIK’a konuşan Hür-İş Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, ülkedeki çalışmayan bürokrasi konusunda dert yandı. Toplu iş sözleşmesine göre bayrama 3 gün kala ödemenin yapıldığını açıklayan Serdaroğlu, ödemenin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bu karmaşanın yaşanmamasının gerekliliğinden bahsetti.

Yaşanabilecek mali sıkıntılar konusunda “Maliye Bakanlığı, sendikayı çağırıp konu ile ilgili bilgi vermelidi” diyen Hür-İş Başkan Vekili Serdaroğlu, bu sayede yaşanan bilinmezliğin oluşmayacağının altını çizdi.

Milletvekillerin, bakanların ödeneklerle ilgili sürekli “merak etmeyin, ödenecek” açıklamalarında bulunduğunu kaydeden Serdaroğlu, ülkede uzlaşı kültürünün olmadığını aynı durumun 2020 yılında da yaşandığını belirtti.

“Kaynak yoksa bizden yardım alın” diyen Serdaroğlu, kaynak yaratmanın işçinin, emekçinin bayram ödeneklerinin, hayat pahalılığının kesilmesi olmadığının önemli altını çizdi. Alınan önlemlerin, yaratılan kaynakların günübirlik olduğunu söyleyen Serdaroğlu, kaynak sıkıntılarının 3-5 gün sonra nüksedeceğini söyledi.

Kaynak yaratmak için vergi sisteminin düzenli bir şekilde yürütülmesinin önemine vurgu yapan Serdaroğlu, “hükümet eğer alması gereken yerlerden vergileri düzenli bir şekilde alabilseydi, hiçbir kaynak sıkıntısı yaşanmayacaktı” dedi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu