KıbrısManşetSiyasetToplum

Serdaroğlu: Verdiklerinin “zam” değil “hayat pahalılığı” olduğunu anlatamıyoruz

GIYNIK ÖZEL

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Gıynık TV’de Mine İçsel’in konuğu oldu.

ZAM ORANI SADECE YÜZDE 2
Belirlenen 24 bin TL’lik asgari ücreti değerlendiren Serdaroğlu, açıklanan hayat pahalılığı oranının yüzde 50.31 olduğunu hatırlatarak yüzde 52.31 oranındaki asgari ücret zammının yalnızca yüzde 2’sinin refah payı olarak eklendiğini dile getirdi.

“4 AYDA BİR HP YANSITILACAK”
Asgari ücret toplantısı sonrası yapılan açıklamalara değinen Ahmet Serdaroğlu, bundan böyle masanın 4 ayda bir toplanacağını ve hayat pahalılığı oranının asgari ücretliye de 4 ayda bir yansıtılacağının kararlaştırıldığını dile getirdi. Masanın toplanması çağrısı yapılmaması durumda söz konusu çağrıyı kendilerinin yapacağını belirten Serdaroğlu; “Onlar masayı toplamazsa, biz toplarız. Zam yapmazlarsa hayat pahalılığı da ödemek zorunda kalmazlar” diye konuştu.

“İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAĞINI SANMIYORUM”
Asgari ücrete yapılan artış sonrası konuşulduğu gibi “işçi kıyımı” yapılacağını düşünmediğini söyleyen Serdaroğlu, içerisinde bulunduğumuz dönemin diğer dönemlerden farklı olduğuna dikkat çekti. İşverenlerin de kalifiye işçi bulma konusunda sıkıntılar yaşadığını söyleyen Serdaroğlu, işverenin mal ve hizmetlerine yaptığı zamlarla kendilerini zaten koruyabildiğini dile getirdi.

“PİYASAYI DEVLET KONTROL EDECEK, ETMELİ”
Asgari ücrete yapılan artış sonrası piyasada yaşanan hareketliliğin, hükümet edenler tarafından önüne geçilmesi gereken bir durum olduğunun altını çizen Serdaroğlu, devletin narh uygulamasına gitmesi konusunun önemine değindi. Yerel yönetimlerle denetim mekanizmasının çalıştırılması konusunda da iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu