KıbrısManşetSiyaset

Serdinç Maypa’dan dikkat çeken büyük iddia! “Peşkeş sırası Vakıflar Pasajı’nda mı?”

Sosyal medya fenomeni Serdinç Maypa, aralarında Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Türk Kızılay Kuzey Kıbrıs Delegasyon Başkanı Recep Günaydın ve hatta Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da bulunduğu kişiler hakkında, Türkiye Kızılay'ı binası ve Girne Kapısı bölgesindeki Vakıflar Pasajı’yla ilgili önemli iddialarda bulund


Sosyal medya fenomeni Serdinç Maypa, aralarında Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Türk Kızılay Kuzey Kıbrıs Delegasyon Başkanı Recep Günaydın ve hatta Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da bulunduğu kişiler hakkında, Türkiye Kızılay’ı binası ve Girne Kapısı bölgesindeki Vakıflar Pasajı’yla ilgili önemli iddialarda bulundu.

“Peşkeş sırası Vakıflar Pasajı’nda mı?” şeklinde bir soru yönelten sosyal medya fenomeni Serdinç Maypa’nın iddiaları şu şekilde:

“TC TİCARET BAKANI NEDEN BENTER’İ ZİYARET ETTİ?”

“Sibel Tatar’ın Vakıflar Pasajı ile özel olarak ilgilendiğini çok iyi biliyorum. Vakıflar İdaresi’nin başındaki kişi olan ve Vakıflar’ı adeta bir diktatör gibi yöneten İbrahim Benter’in de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın akrabası olduğu düşünüldüğünde, bu yazdıklarımın hiç de yanlış olmadığı ortaya çıkıyor. Türkiye’den Ticaret Bakanı geliyor ve direkt İbrahim Benter’i ziyaret ediyor. ‘Ne alaka’ deyip bunun nedenini anlamamak için de ahmak ya da aptal olmak gerekiyor.

“TADİLAT ADI ALTINDA YÜKLÜCE PARA GÖTÜRECEKLER”

60 bin sterlin değerindeki tarihi binayı 185 bin sterline Kızılay’a kakalayıp üzerine pandemi dolayısıyla hiç gereği yokken böylesi kötü bir zamanda rakamları şişirerek 3 trilyona yakın da tadilat parasını hiç edenler emin olun Vakıflar Pasajı sayesinde bu işten yüklüce bir parayı yine tadilat adı altında rahatça götüreceklerdir.

“RECEP GÜNAYDIN BU İŞİN TAM GÖBEĞİNDE”

Bu anlamda her gün yeni bir dernek açıp Türkiye’den maddi yardımlar getirtip hayali olarak dağıtan ve Kızılay’dan da okkalı bir maaş alan İbrahim Benter’in damadı Recep Günaydın’ın da bu işin tam göbeğinde olduğu düşünüldüğünde, onlar için bu tadilat işinin de ne kadar tatlı olacağı açıkça ortadadır.

“ADAM HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR”

Adam her yerde ve her taşın altından o çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı komite kuruyor ve Kızılay’ın başındaki hiçbir yetkisi kanunen olmayan Recep Günaydın adlı bu kişi daha ilk dakikadan ‘tak’ komitenin içine sokuluyor. Üstelik daha askerliğini bile yapmamış bu adam bulunmaz Hint kumaşı muamelesi görüyor. Peki neden? Tabi ki uzmanlaşmış olduğu bu işler nedeniyle. Bu memlekette bizim pırıl pırıl gençlerimiz dururken daha askerliğini bile yapmayan bir kişi komitelerde de cirit atıyor, her işin içine de sokuluyor. Havadan kaptığı milyarlarca lira yetmiyormuş gibi bu şahsa kapılar sonuna kadar açılıyor.

“YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE DOSYA FIRLATTI”

Vakıflar çarşısı gibi yerinden dolayı çok değerli olan o yerin devredilme işini ben bekliyordum ve açıkçası hiç şaşırmadım. Büyük ve tatlı iş.  Vakıflar İdaresi’nin başındaki şahıs hesap vermek ve yönetim kurulunca sorulan soruları cevaplamak yerine “Siz kimsiniz de size hesap vereceğim” deyip ardından da, küfür edip yönetim kurulu üyelerine dosya fırlatabilme cesaretine sahip olması, onun TC Elçiliği ve AKP’nin desteği ile bu işleri yürüttüğünün açık göstergesidir. O ziyarete gelen Bakanlar hiç merak etmeyin boşuna gelmiyor.

“HUKUKSUZ ŞEKİLDE VAKIFLAR PASAJI’NI CUMHURBAŞKANLIĞI’NA DEVRETTİ”

Kısacası İbrahim Benter, Vakıflar’ı babasının çiftliği gibi yönetiyor ve buna da kimse ‘dur’ diyemiyorsa, İbrahim Benter’de her şeyi beklerim ve bu konuda tam da öyle olmuş. İşin bomba kısmına gelirsek, Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar Pasajı’nı yönetim kurulu onayı olmadan Sibel Tatar’ın ısrarlı girişimleri sonucu Cumhurbaşkanlığı’na devretme cüret ve hukuksuzluğunu gösterip gerekli devir belgesini imzaladığı yönünde bilgiler mevcuttur. Eğer ki Vakıflar İdaresi denen, trilyonların döndüğü yerde bir yönetim kurulu ve başkanı varsa, bu durumda onlar kukla ve yok hükmündedir.

“KİMSE ‘O İNSANLAR NE OLACAK’ DİYE DÜŞÜNMÜYOR”

Yüzden fazla dükkân ve iş yeri ile oradan ekmek yiyen binlerce insan, aile çoluk çocuk var. Belki de oradaki tüm dükkanlar dünya kadar havası verilerek alınmış ama hepsini sokağa atma planları yapılıyor. Projesinin kesinlikle Türkiye’de yapılacağı, tadilat adı altında istedikleri yandaşlara bu işleri yaptıracakları ve trilyonları hiç edecekleri iddiası benim için hiç sürpriz olmadı. Bu yerin değeri o kadar büyük ki, herkesin iştahını kabartıyor ama hiç kimse buradaki insanlar ne olacak diye sormuyor ve düşünmüyor.

“DÜN SUSTUNUZ, BUGÜN SIRA SİZE GELDİ”

Gelecek hafta tüm bu anlatılanların protesto edileceği, Vakıflar Pasajı’ndaki esnafın ve iş yeri sahiplerinin katılacağı bir eylem düzenleniyor. ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ lafına burun kıvıranlar, şimdilerde yılan kendilerini sokmaya başladığı için bu olayı protestoya hazırlanıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu