KıbrısManşetToplum

Sergei Myhhailikhenko cinayeti itiraf etti: Vurdum, üzerini örttüm kaçtım!

Karakum’da boğularak öldürülen Rus vatandaşı Mikhail Kamyshanov’un cinayeti ile ilgili soruşturmanın seyri değişti. Sergei Myhhailikhenko cinayeti itiraf etti:

DEVRİM DEMİR

Girne-Karakum’da 27 Kasım tarihinde Rus vatandaşının öldürülmesine ilişkin cinayetin seyri değişti.

Sergei Myhhailikhenko işlediği cinayeti 2 Aralık tarihinde itiraf ederek, maktule ait olan çaldığı cep telefonlarının yerini gösterdi.

Olayla bağlantılı soruşturma amaçlı tutuklanan Andrei Volkovski ve Katerina Kotenko serbest kaldı.

Zanlı Sergei Myhhailikhenko, ‘Adam öldürme’, ‘Soygun’ ve ‘kasti hasar’ suçlarından ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Şükrü Baz, soruşturmanın detaylarını mahkemeye aktardı.

KAYIP MİLYONLAR ORTADA YOK…
Müfettiş Muavini Şükrü Baz, zanlı Sergei Myhhailikhenko’nun 1 Aralık tarihinde ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldığını ve aleyhine 7 gün tutukluluk emri alındığını anlattı.

Baz, alınan 7 günlük ek tutukluluk süresinde zanlı Sergei Myhhailikhenko’nun maktüle ait olduğu tespit edilen cep telefonlarının yerini gösterdiğini söyledi.

2 Aralık tarihinde verdiği ifadede maktulü öldürdüğünü, üzerini örterek olay yerinden kaçtığını belirttiğini kaydeden Baz, maktule ait sırt çantası içinde 40 Bin Amerikan Doları, 12 bin 500 Sterlin ve 6 bin 500 Euro nakit para bulunan sırt çantasının hala bulunmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜLER MERCEK ALTINDA…
Cinayet gününden itibaren 11 kamera görüntüsü dışında 3 yeni kamera görüntüsü daha tespit ettiklerini, görüntülerin incelenmeye devam ettiğini kaydeden Baz, 14 kişinin sorgulandığını 9 kişinin ifadesine başvurulduğunu belirtti.

Maktule ait ev anahtarları, sırt çantası ve pasaportunun hala kayıp olduğunu ifade eden Baz, zanlı Sergei Myhhailikhenko’ya 2 Aralık tarihi itibarı ile ‘Adam öldürme’, Soygun’ ve ‘Kasti hasar’ suçlamaları getirildiğini söyledi.

İTİRAF VAR İZAHAT YOK…
Baz, paraların bir kısmının bulunduğu noktalarda zanlının izahat vermediğini belirterek cinayeti nasıl işlediğini itiraf ettiğini söyledi.

Alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gerek kamera görüntüleri olduğuna dikkati çeken Baz, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, soruşturmanın ciddiyetine değinerek zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu