KıbrısManşet

Serhan Aktunç: 1 Mart itibariyle ‘kış operasyonu’nun 2. etabı başlıyor

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, 1 Mart itibariyle turizm için ‘kış operasyonu’ başlayacağını duyurdu.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan ‘Sabahın Haberleri’ isimli programa telefonla bağlanarak, turizmle ilgili açıklamalarda bulundu.

“1 MART İTİBARİYLE ‘KIŞ OPERASYONU’ BAŞLIYOR”

Aktunç, 1 Mart itibariyle turizm için ‘kış operasyonu’nun 2. etabının başlayacağını duyurdu. Girne ve Mağusa’daki yat limanları projesi olduğunu hatırlatan Aktunç, projelerden birinin seçimden önce Bakanlar Kurulu’na gittiğini; fakat seçim yasaklarına takıldığını belirtti.

“GİRNE ANTİK LİMAN 2. ETAP PROJESİ PLANLANIYOR”

Girne Antik Liman’daki 1. etap çalışmalarının da sona ermek üzere olduğunu ifade eden Aktunç, elektrikle ilgili ufak sorunlar olduğunu, daha sonra ise 2. etabın planlanacağını söyledi. 2. etap için ihaleye çıkılacağını, ihaleyi kazanan firmaya ise çalışmaya kasım ayında başlamasını talep edeceklerini belirten Aktunç, “Sezon başlamak üzere. Oradaki esnafın kanalizasyon nedeniyle sıkıntıya uğramasını istemiyoruz. Oradaki esnaf zaten çok zor günlerden geçti. O yüzden bu şekilde planlamayı düşünüyoruz.” dedi.

“ÜLKENİN PARA GİRİŞİNE İHTİYACI VAR”

Ülkeye para girişine ihtiyaç olduğunu bunu sağlayan en önemli sektörün de turizm olduğunu belirten Aktunç, hedeflere ulaşacak altyapıyı oluşturmaları gerektiğini kaydetti. 2019’daki rakamların yüzde 80, yüzde 90’ının ulaşılmasının başarı olacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu