KıbrısManşetSiyaset

Serhan Aktunç: Turizm paydaşlarına 30 milyon TL’lik hibe vereceğiz

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket edilerek turizm paydaşlarına 30 milyon TL’lik bir hibe verileceğini söyledi

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın çiçeği burnunda Müsteşarı Serhan Aktunç, ekranlarında yayınlanan ’14. Saat’ programına telefon bağlantısı ile katılarak, turizm sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

12 Nisan tarihinden itibaren kapalı turizme ilk adımların atılacağını ifade eden Aktunç, çarkların yavaş yavaş dönmesi için birtakım düzenlemeler içerisinde yer aldıklarını aktardı.

Aktunç, “Biz bunu yüzde yüz başarmak istiyoruz. Sağlık olumsuzluğu ortaya çıkarmadan, bu modeli gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KUMARHANESİ OLAN OTELLER KAPALI DEVRE SİSTEMİNİ TERCİH EDİYOR”

Kapalı devre sisteminde otellere iki seçenek sunulduğunu dile getiren Aktunç, “Oteller açısından bakarsak; ‘kapalı devre içerisine kesinlikle yerli halkı almayacaksınız’ diye söylüyoruz. Seçenek sunuyoruz. Bu sistemde uygun olan müşterileri alması gerektiğini belirtiyoruz. Diğeri de yerli turizm isterse onu yapacaktır… Casinosu (kurmarhane) olan oteller kapalı devre sistemini tercih ediyor…” ifadelerini kullandı.

“BİR YERDEN BAŞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Kapalı devre turizminin esnafa herhangi bir katkısı olamayacağını da belirten Serhan Aktunç, “Bir yerden başlamak zorundayız. Bütün herkesi aynı anda mutlu etmemiz mümkün değil. Seyahat acentelerini de ekledik içine, can suyu şeklinde işe yarayacağını düşünüyoruz” dedi.

30 MİLYON TL’LİK HİBE

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket edilerek turizm paydaşlarına 30 milyon TL’lik bir hibe verileceğini de açıklayan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Aktunç, şöyle devam etti:

“Bir miktar da hibe veriyoruz. Bir yerden başlamak zorundayız… Herkes mutlu olacak mı? Şu anda olmayacak belki ama bir yerden başlamalıyız. Bütün planımızı, programımızı tüm paydaşlarla görüşüyoruz..”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu