EkonomiKıbrısManşetToplum

Serhan Çınar: Aileye ve bankaya zarar vermeye çalışıyorlar

Universal Bank Ltd. hissedarlarından Erkman ailesinin avukatı Serhan Çınar, medyanın gündemine taşınan adli süreç hakkında yazılı bir açıklama yaparak, Erkman ailesine yönelik sistematik bir yıpratma girişimi başlatıldığını dile getirdi

Universal Bank Ltd. hissedarlarından Erkman ailesinin avukatı Serhan Çınar, medyanın gündemine taşınan adli süreç hakkında yazılı bir açıklama yaparak, Erkman ailesine yönelik sistematik bir yıpratma girişimi başlatıldığını dile getirdi.

“SİSTEMATİK YIPRATMA GİRİŞİMİ”

“Erkman ailesine yönelik belirli bir süredir başlatılan ve devam eden sistematik yıpratma girişimlerinin bir kez daha başarısızlığa uğrayacağından kuşku duymuyoruz” diyen Avukat Serhan Çınar, “Konunun aydınlatılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması, bankanın menfaatlerinin korunması noktasında hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.

“MESELEYİ SAPTIRIP ORTADA SUÇ OLDUĞU ALGISI YARATILIYOR”

“Konuyu kasıtlı ve taraflı şekilde yorumlayan bir takım odaklar, meseleyi saptırmak sureti ile sanki ortada bir mahkûmiyet varmış gibi konuyu ele almakta ve bilinçli bir şekilde bu algının yaratılmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır” diyen Avukat Serhan Çınar, “Daha hakkında dava bile oluşturulmamış insanları, toplum önünde suçlu gibi göstermek için yürütülen algı çalışmaları, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı gibi, masumiyet karinesi ilkesini de yok saymaktır” diyerek, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu konuda son sözün mahkemelere ait olduğunu anımsattı.

“AİLEYE HERHANGİ BİR DAVA OKUNMADI”… “Bahse konu olay Universal Bank’ın Genel Bankacılık Hizmetleri ile alakalı değil Erkman Ailesi’nin Bankaya 20 Milyon TL’yi aşkın bir sermaye artışı gerçekleştirdiği  tarihte bankaya yatırılan döviz cinsinden paranın kur hesaplamalarından kaynaklı yaklaşık 391 bin 244 TL farkla alakalıdır” diyen Avukat Çınar, “Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki; aileye bu konuya ilişkin herhangi bir dava okunmamış ve dosyalanmamıştır” dedi.

“UYGULANAN STANDART BİR PROSEDÜR”

“Bugüne kadar kamuoyu önünde yaşanan olaylar, sürdürülen tahkikat dosyasında elde edilen bilgilerin suç oluşturup oluşturmadığı konusunda dosyanın hukuk dairesine sunulabilmesi için uygulanan standart prosedürlerdir” diyen Çınar, “Kişilerin teminata bağlanması, ortada illaki bir suçun olduğunun ya da tahkikat kapsamına alınan kişilerin suçlu olduğunun göstergesi değildir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu