ManşetTürkiye

Şerif: Pakistan her zaman KKTC halkının davasını destekliyor

Şerif, Pakistan'ın her zaman güçlü bir şekilde KKTC halkının davasını desteklediğini ve meşru isteklerine destek verdiğini ifade etti.

Ankara’yı ziyaret eden Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye ve KKTC ile ilişkiler konusunda sıcak mesajlar verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşen Şerif, daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye ile Pakistan’ın doğal ortak olduğunu dile getiren Şerif, her iki ülkenin de karşılaştığı fırsat ve zorluğun aynı olduğunu belirtti.

Şahbaz Şerif, Pakistan’ın her zaman güçlü bir şekilde KKTC halkının davasını desteklediğini ve meşru isteklerine destek verdiğini ifade etti.

Pakistan’ın, terörle mücadelesinde her zaman Türkiye’nin yanında olduğunun altını çizen Şerif, “Türkiye’nin düşmanı aslında her zaman Pakistan’ın da düşmanıdır. Bunu söylüyoruz. (Türkiye’ye yönelik) Bu tehditlerin her zaman da karşısında olduk.” ifadesini kullandı.

Şahbaz Şerif, ikili ilişkilere de değinerek “Bizim ortaklığımız, her zaman devam edecektir. Biz on yıllardır birlikte çalıştık. Ortak hedeflerimiz olan barışçıl ve istikrar sahibi Pakistan için çalışmaya devam ettik.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu